Επικαιρότητα Κόσμος

Έκδοση Concorde για την Aston Martin DBS Superleggera

Μια ειδική έκδοση του βρετανικού κουπέ που έρχεται να αποτίσει φόρο τιμής στα 50 χρόνια από την πρώτη πτήση του γνωστού υπερηχητικού αεροσκάφους αλλά και τα 16 από την τελευταία του.

Η Aston Martin DBS Superleggera Concorde είναι μια ειδική έκδοση του γνωστού βρετανικού κουπέ που εντάσσεται, μαζί με τις Vanquish S Red Arrows Edition, Vantage Blades Edition και Vantage S Spitfire 80, στην οικογένεια Wings Series της Aston Martin. Αφορμή για την πρεμιέρα της αποτέλεσε η φετινή 50ή επέτειος από την πρώτη πτήση του αγγλο-γαλλικού υπερηχητικού αεροσκάφους αλλά και η 16η από την τελευταία, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 2003 από το Αεροδρόμιο του Bristol – εκεί όπου κατασκευάζονται και φυλάσσεται σήμερα ένα από τα συλλεκτικά αντίτυπα του Concorde.

Aston Martin Superleggera Concorde

Η Aston Martin DBS Superleggera Concorde θα παραχθεί σε μόλις 10 αντίτυπα σε συνεργασία με την British Airways, που με τη σειρά της γιορτάζει φέτος τα 100 της χρόνια. Οπτικά, οι χρωματικές αναφορές στον βρετανικό αερομεταφορέα είναι εμφανείς χάρη στις χαρακτηριστικές κόκκινες, μπλε και λευκές ρίγες – το αμάξωμα είναι βαμμένο σε λευκό χρώμα με την οροφή να είναι μαύρη χάρη στη χρήση carbon. Από εκεί και πέρα, διάφορα ένθετα, όπως για παράδειγμα το λογότυπο «Concorde», τα paddles του κιβωτίου από κομμάτια από τιτάνιο που προέρχονται από το διάσημο υπερηχητικό αεροσκάφος καθώς και τα ταμπελάκια με τις υπογραφές των Andy Palmer και Alex Ruz, του CEO της Aston Martin και του Προέδρου της British Airways, κοσμούν το εσωτερικό της ειδικής αυτής έκδοσης.

Aston Martin Superleggera Concorde

Στα μηχανικά μέρη η Aston Martin δεν έχει προβεί σε αλλαγές και επεμβάσεις. Έτσι, κάτω από το εμπρός καπό της DBS Superleggera Concorde εξακολουθεί να «ζει» ο 12κύλινδρος κινητήρας των 5,2 λίτρων της βρετανικής εταιρείας ο οποίος αποδίδει 725 ίππους και 900 Nm ροπής εξασφαλίζοντας τελική ταχύτητα 340 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 3,4 δλ.

Με τα νέα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση:

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου