top icon
Κόσμος

Έκλεισε η υψηλή γέφυρα Σερβίων

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει το κοινό πως η υψηλή γέφυρα Σερβίων είναι κλειστή εξέδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η Περιφερειακή Αρχή, με μόνο μέλημα πάντοτε την ασφάλεια των πολιτών της, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς της, ακολουθώντας τις υποδείξεις ειδικών επιστημόνων και των Υπηρεσιών της. Με αυτά τα κριτήρια, αποφασίστηκε και η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην υψηλή γέφυρα Σερβίων, από το βράδυ της 16ης Μαρτίου.

Οι ζημιές της γέφυρας αφορούν σε σοβαρές ρωγμές που διαπιστώθηκαν κατά την εκτεταμένη και αναλυτική με ειδικό εξοπλισμό και τεχνική επιθεώρηση που πραγματοποίησαν το φθινόπωρο της περασμένης χρονιάς, ο μηχανικός της Εγνατίας Οδού ΑΕ κ. Παναγιώτης Πανέτσος με τον καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνο Κατάκαλο.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν όλο το Μάρτιο και θα ολοκληρωθούν τον Απρίλιο, οπότε και αναμένεται να δοθεί η ελεύθερη κυκλοφορία της γέφυρας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η τελευταία επιθεώρηση της γέφυρας, έγινε το 1995 μετά τον σεισμό του Μάιου, ενώ μετά τις εργασίες επισκευής των σοβαρών ρωγμών, θα ακολουθήσει μεγάλη συνολική συντήρηση της υψηλής γέφυρας Σερβίων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ