08 Μαρ 2018

Έκθεση Γενεύης: Lexus UX

Παγκόσμια πρεμιέρα στο ελβετικό Σαλόνι για το Lexus UX, το μεσαίο SUV της ιαπωνικής εταιρείας, το οποίο τοποθετείται στη γκάμα της χαμηλότερα από το ΝΧ.

Lexus UX

Αισιόδοξοι για το νέο δημιούργημά τους, στην Lexus επισημαίνουν με νόημα πως το UX διαθέτει «την ευκινησία ενός χάτσμπακ μοντέλου», εξαιτίας του χαμηλού κέντρου βάρους και της νέας πλατφόρμας με υψηλότερη ακαμψία, στην οποία βασίζεται. Το μεσαίο SUV των Ιαπώνων προστίθεται στη γκάμα των μοντέλων τους και τοποθετείται ένα σκαλί πιο χαμηλά από το ΝΧ. Στην εξωτερική του εμφάνιση κυριαρχεί το γνώριμο αισθητικό DNA της μάρκας, ενώ τον προάγγελο του μοντέλου τον είδαμε στο πρωτότυπο UX Concept που παρουσιάστηκε στο Παρίσι το 2016. Το νέο Lexus UX θα βρει μπροστά του στην ευρωπαϊκή αγορά και όχι μόνο ένα πολύ σκληρό premium ανταγωνισμό από καταξιωμένα από εμπορικής πλευράς μοντέλα, όπως για παράδειγμα είναι τα Audi Q3, BMW X1 και Mercedes-Benz GLA.

Από τις τρεις συνολικά εκδόσεις του, η μία θα είναι υβριδική (UX250h, με νέο υβριδικό σύστημα τέταρτης γενιάς), καλύτερες αποδόσεις και πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα. Διαθέτοντας τεχνολογίες όπως το Panoramic View Monitor, όλες οι εκδόσεις UX θα είναι εξοπλισμένες με το σύστημα ενεργητικής ασφάλειας Lexus Safety System+ στον βασικό εξοπλισμό. Το LSS+ περιλαμβάνει σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με με ανίχνευση πεζών και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας με σύστημα ανίχνευσης για τη διατήρηση της πορείας. Το προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πορείας ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα σε σχέση με εκείνη του προπορευόμενου οχήματος, ενώ το προσαρμοζόμενο σύστημα υψηλής δέσμης βελτιώνει την ορατότητα τη νύχτα.

 

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Lexus UX
  • Lexus UX
  • Lexus UX
  • Lexus UX
  • Lexus UX
  • Lexus UX
  • Lexus UX
Ετικέτες: