top icon
Επικαιρότητα

Έκθεση Τόκιο: Toyota TJ Cruiser Concept

SUV με ολίγον από MPV. Ο λόγος για το νέο Toyota TJ Cruiser Concept.

Το λέει και το όνομά του, άλλωστε. Toolbox Joy Cruiser! Όπως εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί πρόκειται για μια σπουδή που επιχειρεί να συνδυάσει στην ίδια κυβιστική σχεδόν συσκευασία γνωρίσματα και χαρακτηριστικά που συναντά κανείς σήμερα σε ένα τυπικό Sport Utility Vehicle και ένα Μulti-Purpose όχημα. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο σχεδιαστής του, Hirokazu Ikuma, αυτή τη στιγμή η Toyota μελετά σοβαρά τόσο το αν, όσο και το πότε, η έκδοση παραγωγής του TJ Cruiser Concept θα πάρει το δρόμο του τελικού προϊόντος ούτως ώστε να ενταχθεί στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας. Τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς και της Ευρώπης.

Το TJ Cruiser έχει μήκος 4,3 μ., πλάτος 1,77 και ύψος 1,62 μ., ενώ το μεταξόνιό του αγγίζει τα 2,75 μ. Σχεδιαστικά, θυμίζει μικρό υπερυψωμένο βαν, αλλά και SUV συγχρόνως, έχοντας ως σημείο αναφοράς την επιβλητική εξαγωνική μάσκα, τους μεγάλης διαμέτρου τροχούς, τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα εμπρός, τις συρόμενες πίσω πόρτες, και τη μεγάλη πίσω πόρτα με το μεγάλο –για πρακτικούς λόγους- άνοιγμα. Από εκεί και πέρα, στην καμπίνα υπάρχουν τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα, τα οποία μπορούν να διαμορφωθούν σε ποικίλες θέσεις, ανάλογα με τις εκάστοτε μεταφορικές απαιτήσεις.

Στα μηχανικά μέρη, η Toyota περιορίζεται στην αναφορά ότι το TJ Cruiser Concept μπορεί να κινηθεί με ένα 2λιτρο κινητήρα βενζινης ή εναλλακτικά με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, για το οποίο όμως δεν ανακοινώνονται περισσότερες λεπτομέρειες. Όσο για τη μετάδοση, η επίσης λακωνική αναφορά των ανθρώπων της Toyota αναφέρει ότι το TJ Cruiser μπορεί να είναι προσθιοκίνητο ή και τετρακίνητο.

Toyota FineComfort Ride Concept

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε επίσης στο Τόκιο και το Fine-Comfort Ride Concept, ένα πρωτότυπο στην κατηγορία της Mercedes S-Class, το οποίο αποτελεί την πρόταση της Toyota για «τα premium μοντέλα του μέλλοντος που είναι απαλλαγμένα από εκπομπές ρύπων». Περισσότερα για αυτό μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Toyota i-Ride Concept

Στο Τόκιο το «παρών» έδωσε και το i-Ride Concept, ένα πρωτότυπο που παραπέμπει σε… κύβο, το οποίο έχει ως σημείο αναφοράς τους καλυμμένους για λόγους αεροδυναμικής πίσω τροχούς καθώς και τις πόρτες-φτερά γλάρου που επιτρέπουν την είσοδο στο αυστηρά διθέσιο εσωτερικό ακόμα και ενός αναπηρικού καροτσιού. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Toyota GR HV Sports Concept

Θυμίζει GT86, καθώς σε αυτό βασίζεται, αλλά με αποσπώμενη τύπου targa οροφή. Είναι όμως υβριδικό, με χειροκίνητο αλλά και αυτόματο συνάμα κιβώτιο! Σαν κάπως περίεργα δεν ακούγονται όλα αυτά; Διαβάστε εδώ τι εστί Toyota GR HV Sports Concept, ένα πρωτότυπο που επίσης παρουσιάστηκε σήμερα στην 45η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ