Επικαιρότητα Κόσμος

Elevate concept, το «τετράποδο» πρωτότυπο της Hyundai στη CES 2019

Η Hyundai σκοπεύει να παρουσιάσει στη Consumers Electronics Show 2019 στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ το Elevate, ένα πρωτότυπο όχημα που θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα πλέον δύσβατα εδάφη.

Όπως κάθε «παραδοσιακό» αυτοκίνητο, έτσι και το πρωτότυπο Hyundai Elevate, διαθέτει τέσσερις τροχούς. Με τη διαφορά, όμως, ότι οι τελευταίοι βρίσκονται προσαρμοσμένοι πάνω σε «σπαστούς» μεταλλικούς βραχίονες. Επιλογή που του παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε εξαιρετικά δύσβατα εδάφη - όπου και θα εκτελεί χρέη διασωστικού οχήματος.

Προς το παρόν, πέραν της μίας και μόνης ψηφιακά επεξεργασμένης φωτογραφίας του πρωτοτύπου, η κορεάτικη εταιρεία δε δίνει περισσότερες πληροφορίες στη δημοσιότητα κρατώντας κλειστά τα χαρτιά της για την έκθεση Consumers Electronics Show 2019 που επισήμως ανοίγει τις πύλες της στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ στις 7 Ιανουαρίου.

Εντούτοις, στο λιτό δ.Τ. που εξεδόθη σήμερα από τη Hyundai, αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Αυτό το όχημα συνδυάζει τη δύναμη της ρομποτικής και της τεχνολογίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων για να μεταφέρει τους ανθρώπους εκεί όπου δεν μπορεί κανένα άλλο όχημα. Το "τετράποδο” Hyundai Elevate θα επαναπροσδιορίσει την αντίληψή μας για την κινητικότητα των οχημάτων».

Μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες αν το εν Hyundai Elevate πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας κάποια στιγμή στο μέλλον._Χ.Α.

Με τα νέα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση:

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου