top icon
Κόσμος

Ένα ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι το best-seller της Ευρώπης για το 2023

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ένα ηλεκτρικό μοντέλο καταφέρνει να αναδειχθεί ως το best-seller μοντέλο στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς.

Αν και απομένουν δύο μήνες προκειμένου να δημοσιευτούν τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων για το σύνολο του 2023, όλα δείχνουν ότι ένα ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης το best-seller αυτοκίνητο της χρονιάς. Και αυτό δεν είναι άλλο από το Tesla Model Y.

Μπορεί τα προκαταρκτικά στοιχεία πωλήσεων να «φωτογράφιζαν» το Dacia Sandero ως τον δυνητικό κυρίαρχο της Ευρωπαϊκής αγοράς, εντούτοις το Tesla Model Y είναι αυτό που προηγείται στους σχετικούς πίνακες πωλήσεων. Και μάλιστα με σημαντική και, μάλλο, δύσκολα ανατρέψιμη διαφορά.

Dacia Sandero

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα… ολοκληρωμένα πλέον στοιχεία πωλήσεων της Dataforce για την Ευρώπη, το SUV της Tesla έχει συγκεντρώσει 212.517 πωλήσεις, έναντι 197.482 για το Sandero, την περίοδο Ιανουάριος-Οκτώβριος 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος το Model Y ήταν το best-seller στην Ευρώπη όχι σε ένα, ούτε σε δύο, αλλά σε έξι διαφορετικούς μήνες. Το δε Sandero βρέθηκε στη θέση Νο. 1 τον Ιανουάριο, τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο, ενώ το VW T-Roc ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου μόνο τον Ιούλιο.

Θυμίζουμε ότι το Tesla Model Υ είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις: η πρώτη με έναν ηλεκτροκινητήρα και τιμή στην Ελλάδα που ξεκινά από 47.240 ευρώ, η δεύτερη με δύο ηλεκτροκινητήρες και «μικρή» μπαταρία, η οποία τιμολογείται αυτή τη στιγμή στα 54.240 ευρώ και στην κορυφαία Long Range, επίσης με δύο ηλεκτρικές μονάδες και τιμή 59.990 ευρώ.

TESLA MODEL Y PERFORMANCE

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ