top icon
Κόσμος

Ένα μονοθέσιο F1 που μπορείτε να αποκτήσετε

Η TDF-1 είναι μία αληθινή Formula 1 σε κλίμακα 1:1 που μπορείτε να οδηγήσετε σε ένα track day.

Άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους η οδήγηση ενός μονοθεσίου Formula 1 πόσω δε μάλλον η αγορά ενός για χρήση σε εκδηλώσεις και track days.

Η TDF-1 αποτελεί μία μοναδική πρόταση να αποκτήσετε ένα μονοθέσιο όσο το δυνατόν πιο πιστό στις αρχικές προδιαγραφές κάνοντας μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετατροπές ώστε να μπορεί να οδηγηθεί από σαφώς πιο άπειρους ιδιώτες αλλά και να συντηρηθεί από λιγότερο εξειδικευμένους μηχανικούς.

TDF - one

Για να πετύχει αυτούς τους στόχους η TDF χρησιμοποιεί ως βάση μία Marussia ή μία Sauber και αντικαθιστά τον ατμοσφαρικό V8 με έναν σε σειρά τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 1.800 κυβικών που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Mountune. Η απόδοση κυμαίνεται από 450 έως 600 ίππους με όριο τις 8.500 σαλ και η ροπή φτάνει τα 500 Nm. Συνδυάζεται δε με ένα 6άρι ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που για την περίσταση διαθέτει και όπισθεν. Η ύπαρξη μιζας αλλά και ανεμιστήρων στα ψυγεία διευκολύνουν πρακτικά τον ιδιώτη-οδηγό.

TDF - one engine

Με γνώμονα την αξιοπιστία που απαιτεί η χρήση από τους νέους κατόχους η TDF παραδίδει πλήρες εγχειρίδιο συντήρησης, τα απαιτούμενα εργαλεία και ανταλλακτικά. Η Mountune, από την πλευρά της, έχει προβλέψει ένα πρόγραμμα συντήρησης του κινητήρα που απαιτεί ενδιάμεσους ελέγχους ανά 2.500 χλμ ανάλογα, βέβαια, και τον βαθμό απόδοσης που έχει επιλέξει η ομάδα μηχανικών του οδηγού και την χρήση

TDF - one canvas

Οι γραφιστικές αναζητήσεις των ιδιοκτητών που διαθέτουν το σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ, μπορούν να καλυφθούν από τους γραφίστες του ατελιέ στο Bedfordshire κάνοντας το θέαμα μίας TDF-one ακόμη πιο ιδιαίτερο, αν δεν ήταν ήδη μοναδικό.

F1

To βάρος δεν ξεπερνά τα 750 κιλά (με τον οδηγό) παρόλα τα ενισχυμένα εξαρτήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί για να εξασφαλιστεί η αντοχή και η αξιοπιστία ενώ το αξιοσημείωτο είναι η εγγύηση των 3.000 χλμ.
Τα μονοκόκ σασί από ανθρακόνημα είναι γνήσια, κατασκευασμένα την περίοδο 2011 – 2017, όπως είχαν αγωνιστεί τις χρονιές εκείνες ενώ όλες οι αεροδυναμικές επιφάνειες παραμένουν όπως σχεδιάστηκαν από τον κατασκευαστή.

F1

Κορυφαίοι συνεργάτες έχουν επιλεχθεί από την TDF για τα περιφερειακά όπως η OZ για τις 13 ιντσών ζάντες και η Ohlins για τις πολυρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Η Pirelli προμηθεύει 3 γόμες ελαστικών (+1 για συνθήκες βρεγμένου οδοστρώματος) που αποδίδουν σε ένα εύρος θερμοκρασιών ακόμη και χωρίς την χρήση κουβερτών.

F1

Η γνωστή, και από τον χώρο της F1 πλέον, HAAS συναντάται και στις κατασκευαστικές υποδομές της TDF με τις εργαλειομηχανές της.

Η Tour de Force θεωρείται μία εταιρεία σχεδόν συνώνυμη με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα Formula 1 από το 2020, όταν μια ομάδα πρώην επαγγελματιών τεχνικών της Formula 1 προσχώρησε στο σχήμα. Με δεδηλωμένες αρχές την ακρίβεια σχεδιασμού, την ευελιξία παραγωγής και την ταχύτητα αντπόκρισης η εταιρεία παραμένει, και δηλώνει περήφανη για αυτό, κατά βάσιν μηχανολογική.

Η τεχνογνωσία στον CAD σχεδιασμό, σε συνδυασμό με τις πιο πρόσφατες τεχνικές 3D σάρωσης και τρισδιάστατης εκτύπωσης, και η επένδυση σε επιπέδου F1 CNC εργαλειομηχανές που διαθέτει η TDF/Precision της επιτρέπουν να σχεδιάσει και να αναπαράξει οποιοδήποτε εξάρτημα με μεγάλη ακρίβεια και προσοχή στη λεπτομέρεια.
Αναπτύσσοντας και κατασκευάζοντας εξαρτήματα in-house, η TDF λύνει τα προβλήματα διαθεσιμότητας εξειδικευμένων ανταλλακτικών και εγγυάται την συντήρηση των αυτοκινήτων των πελατών της. Παράλληλα προσφέρει τις υπηρεσίες της ως σύμβουλος και υπεργολάβος σε απαιτητικά και χρονικά ευαίσθητα έργα για εταιρείες μηχανικών από διάφορους κλάδους σε όλο τον κόσμο.

F1

Στα τέλη Μαρτίου η TDF ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Zagame Automotive για την εκπροσώπηση των προϊόντων και υπηρεσιών της στην Αυστραλία. Το πρώτο δείγμα της TDF-one που πουλήθηκε στην χώρα θα εκτίθεται στο φυσικό του περιβάλλον, στους χώρους του Grand Prix στην Μελβούρνη.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ