top icon
Κόσμος

Ένα Toyota Hilux με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου

Η Toyota ξεκινά την εξέλιξη ενός Hilux που τροφοδοτείται από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Για περισσότερα από 20 χρόνια, η Toyota προωθεί μια προσέγγιση πολλαπλών λύσεων όσον αφορά τον στόχο μείωσης των εκπομπών, αλλά και την πολυδιαφημισμένη πλέον ανθρακική ουδετερότητα, προσφέροντας μια ποικιλία οχημάτων που περιλαμβάνει όλες τις ηλεκτροκίνητες τεχνολογίες – Hybrid Electric, Plug-in Hybrid Electric, Battery Electric και Fuel Cell Electric.

Η ανάπτυξη του υδρογόνου στον τομέα των επίγειων μεταφορών αποτελεί για τον Ιάπωνα κατασκευαστή δομικό στοιχείο προς αυτόν τον στόχο. Υπό το πρίσμα αυτό, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η προσπάθεια της Toyota να υλοποιήσει προτάσεις που χρησιμοποιούν το υδρογόνο ως «καύσιμη ύλη» είτε σε οχήματα με κινητήρες εσωτερικής, είτε (κυρίως) σε κατασκευές με κυψέλες καυσίμου. Όπως η συγκεκριμένη.

Τα πρωτότυπα οχήματα του Hilux H2 θα παραχθούν από την Toyota Motor Manufacturing UK, στη Μ. Βρετανία, και συγκεκριμένα στο Μπέρναστον, κατά τη διάρκεια του 2023, με στόχο την παραγωγή του οχήματος σε περιορισμένη κλίμακα.

Αν μη τι άλλο και με γνώμονα τόσο την εξελισσόμενη ζήτηση των πελατών όσο και την ολιστική προσέγγιση της Toyota στην κινητικότητα σε όλους τους τομείς, η εταιρεία έχει εντοπίσει μια νέα ευκαιρία στην αγορά των επαγγελματικών οχημάτων όσον αφορά την προσφορά προϊόντων μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Toyota Hilux H2

Εν προκειμένω, με επικεφαλής την Toyota Motor Manufacturing UK και σε συνεργασία με εξειδικευμένους εταίρους με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως οι Ricardo, ETL, D2H και Thatcham Research, στόχος της Toyota είναι να υιοθετήσει εξαρτήματα κυψελών καυσίμου δεύτερης γενιάς (όπως χρησιμοποιούνται στην τελευταία γενιά του Toyota Mirai) για τη μετατροπή ενός Hilux σε ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου.

Ενώ η TMUK ηγείται του έργου, μια ομάδα από το τμήμα Έρευνας & Εξέλιξης της Toyota Motor Europe (TME) θα παρέχει εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη για να επιτρέψει στις ομάδες που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να δημιουργήσουν τη δική τους τεχνογνωσία και αυτάρκεια για να αναπτύξουν τις δυνατότητες του συστήματος μετάδοσης κίνησης υδρογόνου επόμενης γενιάς.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια από τις βασικές αγορές για τα pick-up οχήματα και μια σημαντική αγορά συνολικά για την Toyota. Αυτό το project αντιπροσωπεύει μια τεράστια ευκαιρία για την ανάπτυξη μιας λύσης μηδενικών εκπομπών σε ένα κρίσιμο τμήμα της αγοράς. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για τη χρηματοδότηση που θα επιτρέψει στην κοινοπραξία να διερευνήσει την ανάπτυξη ενός συστήματος κίνησης με κυψέλες καυσίμου για το Toyota Hilux, υποστηρίζοντας τη φιλοδοξία μας για ουδετερότητα άνθρακα» δήλωσε ο Matt Harrison, Πρόεδρος και CEO της Toyota Motor Europe.

Toyota Hilux H2

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ