top icon
Επικαιρότητα

Το επετειακό Land Rover Defender Works V8

Μόλις 150 αντίτυπα θα κατασκευαστούν από την Land Rover. Και αυτά με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων του εμβληματικού οff road μοντέλου της.

Η βρετανική εταιρεία έρχεται να προσφέρει στους λάτρεις του μοντέλου, που αισίως κλείνει φέτος 70 χρόνια παρουσίας, μια έκδοση που αποτίει φόρο τιμής στο Defender Series III Stage 1 V8 που παρουσιάστηκε το 1979, αλλά και στις επίσης επετειακές εκδοχές του που είδαν το φως με αφορμή τα 50α γενέθλια του. Για την περίσταση, πρόκειται για το πιο δυνατό Land Rover Defender που κατασκευάστηκε ποτέ, μιας και η καρδιά του αποτελείται από έναν σύγχρονο ατμοσφαιρικό V8 5λιτρο κινητήρα που αποδίδει ισχύ 405 ίππων και ροπή 515 Nm –θυμίζουμε πως το «αρχικό» 8κύλινδρο Defender απέδιδε μόλις 122 ίππους και 360 Nm. Σύμφωνα με τους Βρετανούς, τα πρώτα 96 χλμ./ώρα καλύπτονται από την ιδιαίτερη αυτή κατασκευή σε χρόνο μόλις 5,6 δλ., με την τελική να περιορίζεται στα 170 χλμ./ώρα.

Από εκεί και πέρα, ο κινητήρας συνεργάζεται μ’ ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που έχει εξελίξει ειδικά για την περίσταση η γνωστή στο είδος εταιρεία ZF, ενώ αναβαθμίσεις έχουν γίνει στα φρένα της κατασκευής καθώς και στην ανάρτηση, χάρη στα νέα ελατήρια, τα διαφορετικά αμορτισέρ και τις μεγαλύτερες αντιστρεπτικές δοκούς που έχουν τοποθετηθεί εμπρός και πίσω. Το… θηρίο πατά σε τροχούς 18 ιντσών, που συνδυάζονται με all-terrain ελαστικά διαστάσεων 265/65.

Η Land Rover ανακοινώνει πως τα 150 αντίτυπα που θα κατασκευαστούν θα προσφέρονται σε 8 διαφορετικές εξωτερικές αποχρώσεις. Τα φωτιστικά του σώματα έχουν ασφαλώς εκσυγχρονιστεί με φανούς τεχνολογίας bi-LED. Το εσωτερικό, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις σχετικές φωτογραφίες που παραθέτουμε στη συνέχεια, είναι… φουλ δερμάτινο, ενώ χαρακτηριστικά είναι και τα μπάκετ καθίσματα της Recaro. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται και σύστημα infotainment, στοιχείο που δεν μπορεί φυσικά να λείπει από οποιαδήποτε κατασκευή κύρους εν έτει 2018.

Η Land Rover ανακοινώνει πως το «ιδιαίτερο» αυτό Defender θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, τις 90 και 110 (κοντό και μακρύ μεταξόνιο), με την αγορά τους να πραγματοποιείται απευθείας μέσω της θυγατρικής Land Rover Classic. Σε ότι αφορά το κόστος, μην περιμένετε θαύματα, καθώς για ένα βασικό «90άρι» θα χρειαστεί να καταβάλετε στη Μ. Βρετανία τουλάχιστον 150.000 στερλίνες. Όπως ανακοινώθηκε, η Land Rover αναμένεται μέσα στην προσεχή περίοδο να παρουσιάσει αρκετές ακόμα «ειδικές εκδόσεις» του μοντέλου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ