Επικαιρότητα Κόσμος

«Επικαιροποίηση» για το VW Transporter

Το δημοφιλές VW Transporter ανανεώνεται (εξ ου και το συνοδευτικό Τ6.1 στην ονομασία του) διαθέτοντας μεταξύ άλλων περισσότερες ψηφιακές δυνατότητες και πιο αποδοτικά μηχανικά σύνολα.

Το VW Transporter, από την πρώτη του γενιά Τ1, έως και την τελευταία Τ6, έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη πάνω από 12 εκ. αγοραστών ανά τον κόσμο αποτελώντας ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή. Ωστόσο, οι εξελίξεις στον κόσμο της τεχνολογίας και των ψηφιακών μέσων… τρέχουν, και έτσι ήρθε και η σειρά του εν λόγω βαν ώστε να «προσαρμοστεί» στα νέα αυτά δεδομένα.

Το νέο Transporter T6.1 ξεχωρίζει για το ανανεωμένο εξωτερικό του «κοστούμι», στο οποίο ξεχωρίζουν ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας και τα τροποποιημένα (ελαφρώς) φωτιστικά σώματα. Περισσότερες είναι οι επεμβάσεις στην καμπίνα, που έχει αλλάξει σε ουκ ολίγα σημεία της. Η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων (διατίθεται και το προηγμένο MIB3) έχει διάμετρο ανάλογα με το βαλάντιο σας από 6,5 έως και 9,2 ίντσες, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό των βασικών εκδόσεων ανήκει και το Virtual Cockpit των 10,25 ιντσών.

Ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου, πέρα από το ηλεκτρομηχανικό πλέον σύστημα διεύθυνσης που αντικαθιστά το «παραδοσιακό» υδραυλικό, περιλαμβάνει μια πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν τα Lane Assist, Park Assist, Rear Traffic Alert, Trailer Assist και Cross Wind Assist.

Σε ότι αφορά στους κινητήρες, το προσθιοκίνητο Τ6.1 θα είναι διαθέσιμο με τον 2λιτρο TDI πετρελαιοκινητήρα του γερμανικού εργοστασίου, ο οποίος θα δίνει το «παρών» σε εκδόσεις με 90, 110 και 150 ίππους. Για τους πιο απαιτητικούς, ο 2.0 TDI Biturbo θα αποτελεί την κορυφαία επιλογή αποδίδοντας 199 ίππους. Αξίζει να σημειωθεί πως η έκδοση των 150 ίππων μπορεί να συνδυαστεί με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ή τετρακίνηση 4Motion (στάνταρ στην έκδοση των 199 ίππων). Αργότερα, το Τ6.1 θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, με τον κινητήρα να αποδίδει 112 ίππος και τις μπαταρίες των 38,8 ή 77,6 kWh να εξασφαλίζουν αυτονομία έως και 400 χλμ._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου