top icon
Επικαιρότητα

Επίσημο: Έρχεται η υβριδική έκδοση της Ford Mustang

Η Ford ανακοίνωσε σήμερα τα… ηλεκτρικά της πλάνα για τα προσεχή χρόνια.

Ανάμεσα στα μοντέλα που αναμένεται να αποκτήσουν ηλεκτροκινητήρα, είναι και η θρυλική Mustang, ενώ μέχρι το 2020 αντίστοιχες «μικτές» εκδόσεις θα αποκτήσουν, όπως επίσημα ανακοινώθηκε σήμερα, τα Transit και F-150. Από εκεί και πέρα, μέχρι το πέρας της τρέχουσας δεκαετίας αναμένεται να παρουσιάσει ένα «φουλ» ηλεκτρικό μικρό SUV, ένα αυτόνομο ηλεκτρικό μοντέλο αγνώστων προς το παρόν λοιπόν στοιχείων, καθώς και δύο υβριδικά… περιπολικά οχήματα!

Όλα τα παραπάνω μοντέλα θα κατασκευάζονται στη μονάδα παραγωγής του Flat Rock sto Μichigan των ΗΠΑ. Για το σκοπό αυτό, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα ίδια τα στελέχη της Ford, θα επενδυθούν πάνω από 4,5 δις δολάρια σε ότι αφορά στην εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων και πάνω από 700 εκ. σε υποδομές.

Προς το παρόν, η Ford δεν αποκάλυψε ποιοι θερμικοί κινητήρες θα παρέχουν την κίνηση στις προαναφερθείσες υβριδικές εκδοχές των μοντέλων της. Σε ότι αφορά στη Mustang, ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα συνεχίσει να προσφέρεται με V8 κινητήρα καθώς και με έναν ακόμα με υψηλή ροπή στις χαμηλές στροφές».

Η πρεμιέρα της υβριδικής Ford Mustang θα πραγματοποιηθεί το 2020, ενώ η αντίστοιχη plug-in παραλλαγή του Transit μέσα στο 2019. Σε ότι αφορά στο μικρό ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα διατεθεί στις αγορές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ασίας, ο CEO της εταιρείας, Mark Fields, δήλωσε πως «δεν θα μοιάζει με κανένα αυτοκίνητο του είδους που σήμερα κατασκευάζουμε». Η αυτονομία του εκτιμάται ότι θα αγγίζει τα 500 περίπου χλμ., ενώ η φόρτισή του θα πραγματοποιείται χωρίς καλώδια.

Σε ότι αφορά στο αυτόνομο όχημά της, η Ford σκοπεύει να παρουσιάσει την πρωτότυπη εκδοχή του τις προσεχείς ημέρες στα πλαίσια της Consumer Electronics Show που θα πραγματοποιηθεί στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ