top icon
Κόσμος

Kia: Επέλαση με 9 υβριδικά και 6 νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Όχι λιγότερα από 9 υβριδικά μοντέλα αλλά και 6 νέα ηλεκτρικά αναμένεται να παρουσιάσει η Kia μέχρι το 2028.

Σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί τις ανά τον κόσμο διακυμάνσεις στη ζήτηση για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, η Kia θα λανσάρει 9 νέα υβριδικά μέχρι το 2028 «στις περισσότερες μεγάλες σειρές μοντέλων της παγκοσμίως», όπως ανακοίνωσε η ίδια στα πλαίσια της ετήσιας εκδήλωσης των μετόχων της. Προς το παρόν ωστόσο, τα εν λόγω μοντέλα δεν κατονομάζονται, ούτε αν πρόκειται για αυτοφορτιζόμενα ή plug-in υβριδικά.

Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος της κορεατικής μάρκας είναι να πουλάει 1,6 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως μέχρι το 2030 παραμένει αμετάβλητος, αν και η Kia αναγνωρίζει ότι η αύξηση των πωλήσεων των EV επιβραδύνεται εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, των περικοπών των επιδοτήσεων και της έλλειψης υποδομών φόρτισης.

Kia

Υπό το πρίσμα αυτό, η Kia προβλέπει ότι τα υβριδικά θα αποτελούν το 20% των παγκόσμιων πωλήσεών της το 2030 – από 14% που εκτιμάται ότι θα είναι το 2024. Την ίδια εποχή, το μερίδιο των EV επί των συνολικών πωλήσεων θα αυξηθεί από 10% σε 38%. Συνολικά, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα εκτιμάται ότι θα αντιπροσωπεύουν το 58%, ή περίπου 2,48 εκατομμύρια μονάδες, των παγκόσμιων πωλήσεων της Kia έως το 2030.

Ωστόσο, τα ποσοστά αυτά αναμένεται να ποικίλλουν σημαντικά από περιοχή σε περιοχή. Στις ΗΠΑ και τον Καναδά, για παράδειγμα, η Kia προβλέπει ότι το 35% των πωλήσεών της θα είναι υβριδικά το 2030, ενώ το ποσοστό αυτό θα είναι μόλις 12% στην ΕΕ.

Kia EV4 Concept

Kia EV4 Concept

Παρά το… γκάζι στα υβριδικά, η Kia θα συνεχίσει να επεκτείνει την παλέτα προσφορών της στα EV τα επόμενα χρόνια. Έτσι, όπως επιβεβαίωσε σήμερα, θα λανσάρει 6 νέα EV μέχρι το τέλος του 2026: τα EV2, EV3, EV4, EV5, το ανανεωμένο EV6 και την έκδοση GT του EV9.

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα νέα Kia EV3 και EV4
Διαβάστε επίσης: Η Kia αποκαλύπτει το νέο EV5

Kia Concept EV5

Kia EV5 Concept

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ