top icon
Κόσμος

Επίσημο: H πρώτη ηλεκτρική Ferrari έρχεται το 2025

Ο John Elkann επιβεβαίωσε σήμερα ότι η πρώτη, αμιγώς ηλεκτροκίνητη Ferrari θα παρουσιαστεί το 2025.

Όπως όλα μαρτυρούν πλέον, πρόκειται για το τελευταίο ίσως «κάστρο» που πέφτει στο βωμό μιας αυτοκίνησης με πιο βιώσιμα χαρακτηριστικά, καθώς σήμερα ο John Elkann, ο ισχυρός με άλλα λόγια άνδρας της Ferrari, προανήγγειλε με τον πιο επίσημο και σαφή τρόπο την έλευση του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου από το cavallino rampante το οποίο θα δούμε να αποκαλύπτεται το 2025.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την πρώτη μας ηλεκτρική Ferrari που σκοπεύουμε να παρουσιάσουμε το 2025. Θα επενδύσουμε στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης με έναν εξαιρετικά πειθαρχημένο τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο John Elkann στην ομιλία που πραγματοποίησε σήμερα στα πλαίσια της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Και προσέθεσε:

«Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το αυτοκίνητο αυτό θα είναι ό, τι ακριβώς ονειρεύεστε ότι μπορούν να επιτύχουν οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές μας στο Maranello για ένα μοντέλο-ορόσημο στην ιστορία μας, σαν και αυτό».

Ferrari

Μιλώντας για την ευρύτερη στρατηγική της Ferrari στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η οποία περιλαμβάνει την έλευση plug-in υβριδικών μοντέλων καθώς και την επιστροφή της στο Le Mans το 2023 με ένα νέο hypercar, ο Elkann πρόσθεσε:

«Η ερμηνεία και η εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών τόσο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό όσο και στα αυτοκίνητα παραγωγής είναι  μία τεράστια ευκαιρία να φέρουμε τη μοναδικότητα και το πάθος της Ferrari στις νέες γενιές».

Στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεών του, ο Johnn Elkann είπε επίσης ότι η Ferrari σημειώνει πρόοδο στην αναζήτηση του νέου CEO της, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Louis Camilleri που αποχώρησε από την εταιρεία στα τέλη του περασμένου έτους για προσωπικούς λόγους.

Αναφερόμενος τέλος στο επόμενο έτος, ο Ιταλός μάνατζερ τόνισε ότι το 2022 «θα είναι επίσης μία χρονιά με σημαντικά νέα προϊόντα, ιδιαίτερα χάρη στην Purosangue, η οποία θα είναι πραγματικά κάτι το ξεχωριστό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ferrari
  • Ferrari
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ