top icon
Επικαιρότητα

Επίσημο: Οι νέες Maserati GranTurismo και GranCabrio θα είναι ηλεκτρικές (+video)

Η Maserati ανακοίνωσε πως οι επόμενες γενιές των GranTurismo και GranCabrio θα είναι οι πρώτες που θα τροφοδοτούνται από ένα σύστημα κίνησης που θα αποτελείται 100% από ηλεκτροκινητήρα, με τον τελευταίο να έχει ήδη αρχίσει να δοκιμάζεται από την ιταλική εταιρεία σε πραγματικές συνθήκες.

Με ένα teaser βίντεο με τίτλο «The music is changing», που συνοδεύεται από μια σύντομη αλλά «ζουμερή» ως προς την πληροφόρηση που παρέχει ανακοίνωση, η Maserati κατέστησε γνωστό προ ολίγου ότι οι δοκιμές της νέας και αμιγώς ηλεκτροκίνητης μονάδας, την οποία θα δούμε να υιοθετείται σε πολλά μελλοντικά της μοντέλα, έχουν ήδη ξεκινήσει.

H διάσημη εταιρεία από τη Modena της Ιταλίας, επισημαίνει με νόημα τα εξής:

«Έχουμε κατασκευάσει ορισμένα πειραματικά οχήματα εξοπλισμένα με το νέο καινοτόμο σύστημα μετάδοσης της κίνησης, το οποίο 100% ηλεκτρικό με 100% τεχνολογία  από την Maserati, που αναπτύχθηκε στο νέο εργαστήριο της εταιρείας στη Modena. Κατά τη διάρκεια αυτής της πειραματικής φάσης, θα εξελίξουμε επίσης τον ήχο που θα χαρακτηρίσει τον ηλεκτρικό κινητήρα. Τα επόμενα, πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα μας θα έχουν ένα χαρακτηριστικό ήχο, στοιχείο που αποτελεί χαρακτηριστικό όλων των αυτοκινήτων της Maserati με κινητήρες καύσης. Έτσι, οι πελάτες  μας θα απολαύσουν τα προνόμια οχημάτων που θα είναι κατά 100% ηλεκτρικά, τα οποία θα συνδυάζουν την οδηγική απόλαυση, την άνεση και την απόδοση με έναν μοναδικό και ήχο».

Διαβάστε επίσης: Τέλος εποχής για τις Maserati GrandTurismo και GranCabrio

Η Maserati αναφέρει επίσης ότι τα μοντέλα που θα «φορέσουν» για πρώτη φορά το 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της εταιρείας θα είναι οι νέες GranTurismo και GranCabrio, οι οποίες θα παρουσιαστούν το 2021, με δεδομένες τις σχετικές εικόνες που μπορεί να δει κανείς στο σχετικό teaser βίντεο των Ιταλών.

Δείτε στη σηνέχεια με τα ηχεία του υπολογιστή, του κινητού ή του tablet σας στη θέση on, το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ