top icon
Κόσμος

Το μεγάλο «ναι» της Maserati στην ηλεκτροκίνηση

Η Maserati επιβεβαίωσε την πρόθεση της να γίνει μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα καθορίζοντας ταυτόχρονα το χρονοδιάγραμμα έλευσης των νέων της EV στην αγορά.

Το δόγμα της ηλεκτρικής κινητικότητας αγκαλιάζει και με τη βούλα πλέον και η Maserati επιβεβαιώνοντας σήμερα τη δέσμευσή της να γίνει μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα με χρονικό ορίζοντα το 2030.

«Περισσότερο από ποτέ, η Maserati πιστεύει στην ηλεκτρική κινητικότητα του μέλλοντος και αυτή τη στιγμή οργανώνει όλες τις δράσεις της σε όλους τους τομείς για να μεταμορφωθεί σε επίπεδο ανταγωνιστικότητάς αλλά και για να ξεπεράσει τις προσδοκίες των καταναλωτών», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία στις επίσημες ανακοινώσεις της.

Ως γνωστόν, η ιταλική εταιρεία με έδρα τη Μόντενα και σήμα την τρίαινα έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι της στη νέα ηλεκτρική εποχή, αποκαλύπτοντας τα δύο πρώτα της αμιγώς ηλεκτρικά της οχήματα: την GranTurismo Folgore και την Grecale Folgore, τα οποία πωλούνται ήδη στην Ιταλία καθώς και σε άλλες αγορές της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή, η Maserati είναι η πρώτη ιταλική μάρκα που δίνει το «παρών» στη Formula E.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η νέα Maserati GranTursimo Folgore

Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα για τη νέα, αμιγώς ηλεκτρική Maserati Gregale Folgore

Maserati GranTurismo Folgore

Maserati GranTurismo Folgore

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Maserati. Ή διαφορετικά, ποια θα είναι τα επόμενα EV της;

Το επόμενο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Maserati, το οποίο θα λανσαριστεί φέτος, είναι η GranCabrio Folgore, η οποία αναμένεται να δει τα φώτα της δημοσιότητας αμέσως μετά το ντεμπούτο των θερμικών της εκδοχών.

Η πορεία της ιταλικής εταιρείας προς την ηλεκτροκίνηση θα συνεχιστεί με το νέα MC20 Folgore, την οποία θα δούμε το 2025, ενώ ολοκαίνουργιο μεγάλο SUV στην κατηγορία Ε θα κάνει το ντεμπούτο του το 2027, παίρνοντας κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες.

Το επόμενο ηλεκτρικό «χτύπημα» των Ιταλών θα είναι η επόμενη γενιά της Quattroporte, η οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και αναμένεται στο εμπορικό προσκήνιο της Ευρώπης όχι νωρίτερα από το 2028.

Όλα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας σχεδιάζονται, εξελίσσονται και κατασκευάζονται κατά 100% στην Ιταλία. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στο εργοστάσιο της Maserati στη Μόντενα, εκεί όπου «γεννιούνται» σήμερα οι MC20 και MC20 Cielo, θα φιλοξενήσει σύντομα χώρο για την παραγωγή της έκδοσης Folgore (που στα ιταλικά σημαίνει «αστραπή») του ιταλικού κουπέ/κάμπριο.

Maserati Grecale Folgore

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ