top icon
Κόσμος

Στο φως η νέα, αμιγώς ηλεκτρική Maserati Grecale Folgore

Η Maserati αποκάλυψε στη Σαγκάη τη νέα Grecale Folgore, που φυσικά δεν είναι άλλη από την ηλεκτρική παραλλαγή του νεότερου SUV από τη Μόντενα της Ιταλίας.

Με τη  νέα Grecale Folgore η Maserati κάνει ένα ακόμα βήμα για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της καθώς στόχος των Ιταλών από τη Μόντενα είναι να παρουσιάζουν μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2030 και μετά.

Επί της ουσίας, το ηλεκτρικό SUV της Maserati, το οποίο βασίζεται σε μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας Giorgio, υιοθετεί εν πολλοίς τις σχεδιαστικές νόρμες των συμβατικών εκδόσεων, με τον νέο, χάλκινης απόχρωσης εξωτερικό χρωματισμό Rame Folgore και την χαμηλής αεροδυναμικής αντίστασης μάσκα να έχουν τον πρώτο λόγο σε επίπεδο αισθητικής.

Maserati Grecale Folgore

Σε σύγκριση με τις εκδόσεις της Grecale με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η ηλεκτρική Grecale Folgore δεν παρουσιάσει ουσιαστικές διαφορές ως προς τις διαστάσεις, με το μήκος να φτάνει 4,85 μ., το ύψος τα 1,66 μ. και το πλάτος (χωρίς τους καθρέπτες) τα 1,98 μ. Οι ζάντες αλουμινίου είναι 21 ιντσών, ενώ όσον αφορά το βάρος, όλα δείχνουν ότι η τελική ένδειξη της ζυγαριάς δεν θα ξεπερνά τους 2 τόνους.

Maserati Grecale Folgore

Η Grecale Folgore διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα μπροστά και έναν πίσω, που μαζί προσφέρουν στο ηλεκτρικό SUV χαρακτηριστικά τετρακίνησης. Συνολικά, η ροπή αγγίζει τα 800 Nm, ενώ η μέγιστη ισχύς του συστήματος κίνησης θα υπερβαίνει, όπως αναφέρει η ιταλική εταιρεία, τους 500 ίππους. Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελευταία θα φτάνει τα 410 kW, δηλαδή τους 557 ίππους.

Maserati Grecale Folgore

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης τροφοδοτείται και υποστηρίζεται από μια μπαταρία 105 kWh με τεχνολογία 400 volt. Προς το παρόν, η εταιρεία δεν παρέχει άλλα στοιχεία για την απόδοση ή την αυτονομία της νέας Grecale Folgore, περιοριζόμενη στην αναφορά ότι η τελική ταχύτητα θα υπερβαίνει τα 200 χλμ./ώρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του τα προγράμματα λειτουργίας όσο αφορά το σύστημα κίνησης, τα Max Range, GT, Sport και Off Road.

Maserati Grecale Folgore

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Maserati Grecale Folgore
  • Maserati Grecale Folgore
  • Maserati Grecale Folgore
  • Maserati Grecale Folgore
  • Maserati Grecale Folgore
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ