top icon
Κόσμος

Επιστρέφει η Triumph;

Με ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο η Triumph βολιδοσκοπεί το κοινό στο Goodwood Festival of Speed.

Κάτι φαίνεται να… κινείται στους κόλπους της βρετανικής Triumph, μια εταιρεία με ένδοξο παρελθόν, η οποία ωστόσο έχει παροπλιστεί εμπορικά εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Όπως μπορείτε και εσείς να δείτε στις σχετικές φωτογραφίες, το πρωτότυπο TR25, το οποίο παρουσιάστηκε «εντός έδρας» στα πλαίσια του Goodwood Festival of Speed, είναι ένα ηλεκτρικό όχημα με χαρακτηριστική σχεδίαση που έρχεται στο φως σήμερα προκειμένου να καταδείξει τον δρόμο που πιθανόν να ακολουθήσει η εταιρεία στο εγγύς μέλλον.

Triumph TR25

Το TR25 αντλεί έμπνευση σε ότι αφορά την εξωτερική του σιλουέτα από το TR2 MCV Jabbeke του 1953, με χαρακτηριστικότερο δείγμα γραφής της συγκεκριμένη προσέγγισης τους δύο προβολείς που διαθέτουν τον αριθμό «25» στο κέντρο, ο οποίος με τη σειρά του αποτίει φόρο τιμής στην Makkina. Με άλλα λόγια τον σχεδιαστικό οίκο από τη Μ. Βρετανία που ανέλαβε τον σχεδιασμό του μινιμαλιστικού σε αισθητική πρωτοτύπου με τους σχεδόν… ανύπαρκτους προβόλους και τη μία και μοναδική θέση στο εσωτερικό.

Triumph

Κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του Triumph TR25 «κρύβεται» η πλατφόρμα του BMW i3s – διόλου τυχαία, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι αυτή που κατέχει σήμερα τα δικαιώματα της Triumph Motor Company. Προς το παρόν πάντως, η Makkina αλλά και η Triumph δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του TR25. Κάτι που συμβαίνει και για τον συσσωρευτή ενέργειας.

Αυτή τη στιγμή η Triumph δεν κάνει καμία αναφορά για πιθανή επιστροφή της στο σύγχρονο αυτοκινητικό γίγνεσθαι. Ωστόσο, η παρουσίαση του πρωτοτύπου TR25 «μαρτυρά» ότι κάτι κινείται πίσω από τις κλειστές πόρτες του BMW Group όσον αφορά το μέλλον της βρετανικής εταιρείας που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Triumph TR25

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ