top icon
Κόσμος

Έρχεται και η Mercedes EQE SUV

Στις 16 Οκτωβρίου θα αποκαλυφθεί πλήρως η ηλεκτρική EQE SUV ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή.

Το νέα, αμιγώς ηλεκτρική Mercedes EQE SUV βασίζεται στη μεγάλη ηλεκτρική πλατφόρμα της Mercedes-EQ, στην οποία πατά άλλωστε και η «χαμηλή» EQE.

Επιπλέον, το νέο EV των Γερμανών, το οποίο θα αποκαλυφθεί πλήρως στις 16 Οκτωβρίου, διαθέτει ένα «ψηφιοποιημένο» εσωτερικό, που πλέον αποτελεί τον κανόνα, παρά την εξαίρεση, στα αυτοκίνητα του συγκεκριμένου είδους.

Η προαιρετικά διαθέσιμη Hyperscreen MBUX της Mercedes αποτελεί το κεντρικό, θα έλεγε κανείς, εργαλείο για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που προκύπτει στην 5θέσια καμπίνα του αυτοκινήτου που σήμερα σας αποκαλύπτουμε. Εν προκειμενω, ολόκληρος ο πίνακας οργάνων δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά μία ευρεία οθόνη, με επιμέρους οθόνες υψηλής ανάλυσης να συγχωνεύονται ομαλά κάτω από ένα μόνο γυάλινο κάλυμμα.

Οι αεραγωγοί του συστήματος κλιματισμού έχουν σχέδιο τουρμπίνας. Κι αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι καθώς οι σχεδιαστές σκόπιμα επέλεξαν να δημιουργήσουν μια οπτική αντίθεση μεταξύ της μηχανικής ακριβείας υψηλής τεχνολογίας και του ψηφιακού κόσμου της γυάλινης οθόνης. Από εκεί και πέρα, το μπροστινό τμήμα της κεντρικής κονσόλας ενώνεται με τον πίνακα οργάνων και στέκεται «ελεύθερα» στο χώρο, με την ζώνη εξαερισμού από το πιλοτήριο να συνεχίζεται οπτικά στις μπροστινές πόρτες.

Εντούτοις, τα παραδοσιακά υλικά και χρώματα δίνουν στο εσωτερικό της νέας EQE SUV μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, καθώς 5 χρωματικοί συνδυασμοί υπογραμμίζουν τη αίσθηση ευρυχωρίας. Από εκεί και πέρα τόσο το ξύλο όσο και το αλουμίνιο δίνουν δυναμικό «παρών», ενώ χαρακτηριστικός είναι και ο οπίσθιος φωτισμός των διακοσμητικών στοιχείων του ταμπλό, που επίσης δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Mercedes EQE SUV

Mercedes EQE SUV: Τεχνικά και άλλα

Η πλατφόρμα της EQE SUV δύναται να υποστηρίξει ηλεκτρικό κύκλωμα 800V, αλλά η τάση του συστήματός στο νέο EV δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 400V.

Η Mercedes EQE SUV θα κυκλοφορήσει σε μία έκδοση κατά το λανσάρισμα της, αν και η εταιρεία δεν έχει ακόμα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι οι μεταγενέστερες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες με κίνηση σε όλους τους τροχούς, με δύο ασφαλώς κινητήρες. Επιπλέον, η Mercedes σχεδιάζει να προσφέρει και διάφορες άλλες παραλλαγές υψηλών επιδόσεων του μοντέλου με ισχύ περίπου 500 kW.

Mercedes EQE SUV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mercedes EQE SUV
  • Mercedes EQE SUV
  • Mercedes EQE SUV
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ