top icon
Κόσμος

Έρχεται μικρή Mercedes-Benz G-Class

Στα πλάνα της Mercedes-Benz είναι η δημιουργία μιας μικρότερης εκδοχής της G-Class, την οποία θα δούμε στην αγορά το 2026.

Η γκάμα της Mercedes-Benz διευρύνεται, με μια νέα εκδοχή της G-Class να είναι στα πλάνα της γερμανικής εταιρείας. Κάτι που ανακοινώθηκε στο περιθώριο της IAA Mobility 2023, από τους ανθρώπους της γερμανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μικρή G-Class θα έχει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αλλά και εσωτερικής καύσης και θα κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό της δεκαετίας που διανύουμε. Όπως μας προϊδεάζει ένα teaser της Mercedes-Benz, που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, το επερχόμενο, αυτό μοντέλο, θα έχει τετραγωνισμένη σχεδίαση, ακολουθώντας τις κλασικές γραμμές της G-Class.

Στην παραγωγή αναμένεται μέσα στο 2026 και πιθανότατα προς το τέλος του έτους. Η συναρμολόγηση θα γίνεται στο εργοστάσιο της Mercedes στην Ουγγαρία, εκεί όπου η γερμανική εταιρεία συναρμολογεί τις compact μοντέλα της.

Mercedes-Benz G-Class

Mercedes-Benz G-Class

Για την κατασκευή της αναμένεται να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα MMA (Mercedes Modular Architecture) η οποία εστιάζει στις ηλεκτρικές εκδόσεις, αλλά μπορεί να συνδυαστεί και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η φιλοσοφία κατασκευής του επερχόμενου μοντέλου της Mercedes-Benz δεν θα είναι ίδια με αυτή της αυθεντικής G-Class, αλλά θα διατηρήσει τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος και φυσικά θα είναι τετρακίνητο, με αξιόλογες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Mercedes-Benz G-Class

Mercedes-Benz G-Class

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ