top icon
Κόσμος

Έρχεται νέο μικρό ηλεκτρικό από την Fiat με κόστος κάτω από 25.000€

Η Fiat σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα εμπνευσμένο από το Panda νέο ηλεκτρικό μοντέλο με στόχο να αντιπαρατεθεί σε μια αρένα που πρωταγωνιστούν οι κινέζοι κυρίως κατασκευαστές.

Η Stellantis σχεδιάζει να προσθέσει ένα δεύτερο (ή μάλλον τρίτο μετά το Topolino) πλήρως ηλεκτρικό όχημα χαμηλού κόστους στο χαρτοφυλάκιo της Fiat για να ανταγωνιστεί τόσο το Groupe Renault όσο και τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς οι καταναλωτές αναζητούν πιο προσιτά EV.

Το νέο EV – ένα μοντέλο εμπνευσμένο από το Fiat Panda και τιμή κάτω από 25.000€ – θα παρουσιαστεί τον Ιούλιο του 2024 έχοντας στον «ορίζοντά» του το Dacia Spring, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat, Olivier Francois.

«Υπάρχει πραγματική ανάγκη για πιο προσιτά EVs», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Fiat, της μάρκας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στους κόλπους της Stellantis.

Η Stellantis, η μητρική εταιρεία της Fiat, σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει να πουλά ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης από τη γαλλική μάρκα Citroen με τιμή επίσης κάτω των 25.000 ευρώ στις αρχές του επόμενου έτους.

Αυτό το αυτοκίνητο θα φέρει την ονομασία e-C3 και θα κατασκευάζεται στη Σλοβακία για να ανταγωνιστεί το Dacia Spring, το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα για λογαριασμό της Dacia.

Για το νέο ηλεκτρικό Panda, «είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν συνέργειες» με την πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για το νέο Citroen e-C3, είπε ο Olivier Francois.

Οι παραπάνω κινήσεις της Fiat αλλά και συνολικά της Stellantis εντάσσονται σε ένα περιβάλλον στο οποίο οι αυτοκινητοβιομηχανίες αγωνίζονται να διατηρήσουν τους αγοραστές τους, οι οποίοι έχουν δει την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται εξαιτίας του πληθωρισμού. Και με τις κινεζικές μάρκες να εισέρχονται στην αγορά της Ευρώπης, η πίεση για προσιτά EV ολοένα και αυξάνεται.

Fiat

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ