top icon
Κόσμος

Ferrari Enzo… με πόσο;

Αστρονομικό αναμένεται είναι το ποσό που θα «πιάσει» σε δημοπρασία η προσωπική Ferrari Enzo του δύο φορές Παγκόσμιου πρωταθλητή Fernando Alonso.

Η MonacoCarAuctions ανακοίνωσε ότι όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 40(!) από τα καλύτερα αυτοκίνητα από το Μαρανέλο της Ιταλίας θα βγουν στο σφυρί στα πλαίσια της φαντασμαγορικής εκδήλωσης L’AstaRossa που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Top Marques Monaco, στο Grimaldi Forum στο Πριγκιπάτο του Μονακό, στις 8 Ιουνίου.

«Επικεφαλής» των πανέμορφων Ferrari που θα δημοπρατηθούν εκεί θα είναι μια κατακόκκινη Enzo, που μέχρι τότε θα ανήκει στην προσωπική συλλογή οχημάτων του δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, Fernando Alonso.

Κατά γενική ομολογία, πρόκειται για το supercar που καθόρισε την σπάνια αυτή κατηγορία οχημάτων, με την τολμηρή σχεδίαση, τις θρυλικές επιδόσεις και την εκπληκτική χροιά του κινητήρα να καθιστούν το αυτοκίνητο που φέρει το όνομα του ιδρυτή του cavallino rampante ένα πραγματικό σύμβολο της αυτοκίνησης.

Ferrari Enzo - Fernando Alonso

Ακολουθώντας τα βήματα των Ferrari 288 GTO, F40 και F50, η Enzo χρησιμοποιεί άφθονα μέρη από carbon στο σώμα της, καθώς και μονοκόκ πλαίσιο Nomex, σε συνδυασμό με έναν 6λιτρο V12 κινητήρα, που αβίαστα φτάνει στο «κόκκινο» των 7.800 σ.α.λ. Σήμερα, είκοσι σχεδόν χρόνια μετά την αποκάλυψη του αυτοκινήτου, τα 3,1 δλ. που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της επιτάχυνσης από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ/ώρα, καθώς και η τελική ταχύτητα της Enzo που ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα, εξακολουθούν όχι μόνο να αντέχουν στο χρόνο αλλά και να θέτουν το σημείο αναφοράς για πολλά από τα σύγχρονα supercars.

Η εικονιζόμενη καλλονή, βαμμένη στο χρώμα Rosso Corsa, και με μόλις 4.800 χιλιόμετρα στο οδόμετρό της, αναμένεται να «πιάσει» στη δημοπρασία που θα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από μια εβδομάδα από σήμερα πάνω από 5.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της MonacoCarAuctions.

Ferrari Enzo - Fernando Alonso

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ