top icon
Κόσμος

Ferrari: Νέα οργανωτική δομή με το βλέμμα στην ηλεκτροκίνηση

Η Ferrari παρουσιάζει σήμερα μια νέα οργανωτική δομή, συμβατή με τους στρατηγικούς της στόχους που αφορούν την καλλιέργεια της αποκλειστικότητας της επωνυμίας της, τον εμπλουτισμό των προϊόντων της, τη διατήρηση του αγωνιστικού της DNA αλλά και την εστίασή της στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα έως το 2030.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Ferrari, η νέα οργανωτική δομή «θα προωθήσει περαιτέρω την καινοτομία, θα βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες και θα αυξήσει τη συνεργασία τόσο εσωτερικά όσο και με τους συνεργάτες της εταιρείας».

Επί των νέων αλλαγών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να ξεπεράσουμε τα όρια σε όλους τους τομείς αξιοποιώντας την τεχνολογία με μοναδικό τρόπο. Η νέα δομή θα ενισχύσει την ευελιξία μας, που είναι απαραίτητη για την αξιοποίηση των ευκαιριών που έχουμε μπροστά μας σε αυτό το ταχέως εξελισσόμενο περιβάλλον».

Το νέο οργανόγραμμα θέλει τον Gianmaria Fulgenzi, ο οποίος έχει εργαστεί στη Ferrari από το 2002 κατέχοντας διάφορους ρόλους στην ανάπτυξη προϊόντων, την κατασκευή και πιο πρόσφατα στην Gestione Sportiva, όπου ήταν επικεφαλής της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, να διορίζεται στη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης Προϊόντων (Chief Product Development Officer).

Ο Ernesto Lasalandra, ο οποίος προέρχεται από την STMicroelectronics, αναλαμβάνει χρέη Διευθυντή Έρευνας & Εξέλιξης (Chief Research & Development Officer). Από τη μεριά του, ο Philippe Krief, που ήδη εργάζεται στη Ferrari με πείρα άνω των 35 ετών στην αυτοκινητοβιομηχανία, θα είναι ο αναπληρωτής του.

Ferrari SF90 Stradale Assetto Fiorano

Επιταχύνοντας τη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού ολόκληρης της εταιρείας αλλά και διασφαλίζοντας περισσότερες δυνατότητες στην φηφιοποίηση, η Silvia Gabrielli, η οποία εργάζεται στη Ferrari από το 2019 και προηγουμένως στη Microsoft και σε άλλους εταιρείες στο συγκεκριμένο τομέα, αναλαμβάνει χρέη Chief Digital & Data Officer.

Ο Davide Abate, ο οποίος εργάζεται στη Ferrari από το 2012 και στο παρελθόν κατείχε τη θέση του Επικεφαλής Τεχνολογιών, αναλαμβάνει τη θέση του Διευθυντή Τεχνολογιών και Υποδομών (Chief Technologies & Infrastructures Office).

Ο Angelo Pesci αναλαμβάνει χρέη Chief Purchasing & Quality Officer και εντάσσεται στους κόλπους της Ferrari φέρνοντας μαζί του από την STMicroelectronics πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον χρηματοοικονομικό σχεδιασμό, την εφοδιαστική αλυσίδα και τον σχεδιασμό προϊόντων.

Πλέον, ο Andrea Antichi, ο οποίος «στρατολογήθηκε» στην ιταλική εταιρεία το 2006, αναλαμβάνει στη Ferrari χρέη Chief Manufacturing Officer.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ