top icon
Κόσμος

Ferrari: Οι πωλήσεις των υβριδικών μοντέλων ξεπέρασαν αυτές των βενζινοκίνητων

Ο απολογισμός των μηνών Ιουλίου με Σεπτέμβριο στις πωλήσεις της Ferrari, δείχνει μια ενδιαφέρουσα αλλαγή, καθώς τα υβριδικά μοντέλα ξεπέρασαν τα βενζινοκίνητα.

Με μια έκπληξη έκλεισε τον απολογισμό των πωλήσεών της η Ferrari, όσον αφορά το τρίτο τρίμηνο του 2023, δηλαδή Ιουλίου μέχρι και Σεπτεμβρίου. Για πρώτη φορά τα βενζινοκίνητα μοντέλα της έμειναν πίσω από τα υβριδικά, καθώς σε σύνολο 3.459 οχημάτων το 51,3% ήταν εξηλεκτρισμένα.

Επιπλέον, παρατηρείται αύξηση στις πωλήσεις, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, με την ιταλική εταιρεία να έχει διαθέσει 3.188 αυτοκίνητα, που είναι 271 περισσότερα, από αυτά που έδωσε το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Ferrari 296 GTB

Από το συνολικό όγκο πωλήσεων το 51,3% ήταν υβριδικά, ενώ το 48,7% βενζινοκίνητα. Ενδεικτικά η γκάμα της Ferrari περιλαμβάνει εννέα μοντέλα με αμιγώς θερμικό κινητήρα και τέσσερα υβριδικά. Να θυμίσουμε ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Ferrari αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2025.

Ferrari

Πιθανότατα, ώθηση στις πωλήσεις των υβριδικών μοντέλων ίσως να έδωσαν και οι αφίξεις μοντέλων της Ferrari, όπως αυτή της 296 και SF90 (αμφότερες Plg-in hybrid). Αυτά τα δύο μοντέλα είναι και τα πρώτα Plug-in στη γκάμα της ιταλικής εταιρείας, καθώς μέχρι πριν από αυτά δεν είχε κάποια μοντέλα που να μπαίνουν στην πρίζα.

Δίχως αμφιβολία το μέλλον είναι ηλεκτρικό, καθώς ακόμα και το τελευταίο κάστρο που λέγεται Ferrari, μέχρι το τέλος της δεκαετίας το 40% των μοντέλων της θα είναι χωρίς… θερμικό κινητήρα. Το άλλο 40% θα είναι υβριδικά, ενώ μόνο το 20% θα είναι αμιγώς θερμικά.

Ferrari SF90 XX Spider

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ