top icon
Κόσμος

Ferrari Purosangue: Πρεμιέρα στις 13 Σεπτεμβρίου

Η ώρα της αποκάλυψης για τη νέα Ferrari Purosangue πλησιάζει.

Με μια teaser φωτογραφία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ferrari επιβεβαίωσε την ημερομηνία παρουσίασης της νέας Purosangue, του πρώτου SUV μοντέλου από το στρατόπεδο των Ιταλών.

Αν μη τι άλλο, με τη νέα Purosangue η Ferrari δεν σκοπεύει να ακολουθήσει το δρόμο των Lamborghini και Porsche, οι οποίες διπλασίασαν εν ριπή οφθαλμού τις παγκόσμιες πωλήσεις τους μετά το ντεμπούτο των πρώτων τους SUV.

Όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής της μάρκας, Benedetto Vigna, η Purosangue δεν αναμένεται να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 20% των συνολικών ετήσιων πωλήσεων της Ferrari, οι οποίες το 2021 ανήλθαν στις 11.155 μονάδες.

Ενδεικτικά, η Porsche πούλησε πέρσι 301.915 αυτοκίνητα, με τις Cayenne και Macan να αντιπροσωπεύουν το 57% της παραπάνω επίδοσης – στην περίπτωση της Lamborghini, η Urus ήδη καταλαμβάνει μερίδιο άνω του 60%.

Ferrari Purosangue

Προς το παρόν, η Ferrari έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της αναφορικά με τις τεχνολογικές περγαμηνές της νέας Purosangue έχοντας επιβεβαιώσει… λακωνικά ότι αρχικά θα είναι διαθέσιμη με έναν 12κυλινδρο κινητήρα με απόδοση κοντά στους 800 ίππους.

«Δοκιμάσαμε αρκετές επιλογές, αλλά ήταν σαφές ότι ο V12, για τις επιδόσεις και την οδηγική εμπειρία που προσφέρει, ήταν η σωστή επιλογή για την αγορά», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna.

Η εγκατάσταση στην Purosangue ενός V12 κινητήρα, αν μη τι άλλο, αποτελεί ένα…διάλλειμα από την πρόσφατη στρατηγική της Ferrari, η οποία επικεντρώθηκε σε V8 και V6 υβριδικά μοντέλα, όπως η νέα 296 GTS που παρουσιάστηκε πρόσφατα, με τα 12κύλινδρα μοντέλα να αντιπροσωπεύουν μόλις το 17% των συνολικών της πωλήσεων.

Η τετρακίνηση, καθώς και οι ενεργές αναρτήσεις και αεροδυναμικά βοηθήματα θεωρούνται για το ιταλικό SUV εκ των ουκ άνευ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ