top icon
Κόσμος

To Fiat Panda παραμένει στην παραγωγή έως το 2026

Σύμφωνα με εκπροσώπους των εργαζομένων της Fiat, το αειθαλές Panda θα συνεχίζει να κατασκευάζεται τουλάχιστον μέχρι το 2026. Και μάλιστα στο εργοστάσιο που θα παράγεται η νέα Alfa Romeo Tonale.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η Stellantis θα παράγει το «μικρό» Fiat Panda στο εργοστάσιό της στο Pomigliano, στη νότια Ιταλία, μέχρι το 2026, όπως αποκάλυψαν εκπρόσωποι των εργατικών συνδικάτων της εταιρείας μετά τη συνάντησή τους με εκπροσώπους της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η διαφαινόμενη επέκταση παραγωγής του Fiat Panda στο Pomigliano θα προσθέσει στην παραγωγή του εργοστασίου επιπλέον δυναμική καθώς σε αυτό θα κατασκευάζεται και η νέα Alfa Romeo Tonale.

Θυμίζουμε ότι η Stellantis δεν έχει θέσει μέχρι τώρα ένα σαφές χρονοδιάγραμμα όσον αφορά το μέλλον του Panda ή την πιθανή αντικατάστασή του μέσα στα προσεχή χρόνια.

Σε καθε περίπτωση, το Fiat Panda αποτελεί μια «σταθερή αξία» στο χαρτοφυλάκιο μοντέλων της Fiat καταγράφοντας πέρσι περί τις 130.000 πωλήσεις.

Fiat Panda

Νέο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών της Stellantis στην Ιταλία

Όπως έχει ήδη καταστεί γνωστό, η Stellantis, η οποία ελέγχει μεταξύ άλλων τις μάρκες Fiat και Alfa Romeo, δήλωσε ότι επίκειται συμφωνία για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου κατασκευής μπαταριών στην Ιταλία που θα προορίζονται για τα ηλεκτρικά οχήματα του ομίλου.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το gigafactory της Stellantis θα κατασκευαστεί μέσω της κοινοπραξίας ACC με τη Mercedes και την TotalEnergies στο Termoli, στη νότια Ιταλία, με τη μετατροπή μιας υπάρχουσας εγκατάστασης στην οποία σήμερα παράγονται κινητήριες μονάδες.

Αυτό θα είναι ήταν το τρίτο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών της Stellantis στην Ευρώπη, μετά από εκείνα που έχουν ήδη ανακοινωθεί στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Στο πλαίσιο των παραπάνω ειδήσεων, το εργατικό συνδικάτο UILM ανέφερε σε δήλωση του ότι η Stellantis «επαναεπιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην Ιταλία κατά τη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα».

Stellantis - Fiat

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ