top icon
Κόσμος

Φοιτητές έφτιαξαν το ταχύτερο ηλεκτρικό του κόσμου – Κάνει τα 0-100 σε 0,956΄΄ (video)

Το ηλεκτρικό μονοθέσιο που έφτιαξαν οι φοιτητές έχει βάρος μόλις 140 κιλά και αποδίδει 326 ίππους, επιταχύνοντας σαν «πύραυλος».

Στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες μπήκαν οι φοιτητές από το ETH της Ζυρίχης και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Λουκέρνης στην Ελβετίας, αφού δημιούργησαν το ταχύτερο ηλεκτρικό όχημα του κόσμου.

φοιτητές

Το Mythen, όπως το ονόμασαν οι φοιτητές είναι ένα μονοθέσιο βάρους μόλις 140 κιλών χάρη στη χρήση ανθρακονημάτων και αλουμινίου. Σε κάθε τροχό υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας με την συνολική ισχύ να ανέρχεται στους 326 ίππους. Η δύναμη σε σχέση με το βάρος είναι τεράστια, με το όχημα να εκτοξεύεται προς τα εμπρός με απίστευτη ταχύτητα.

Καλύπτει τα 0-100 σε λιγότερο απο 1 δευτερόλεπτο και συγκεκριμένα σε 0,956 δέκατα, όπως καταγράφηκε πρόσφατα. Το νούμερο είναι συγκλονιστικό και όπως αναφέρουν οι ειδικοί, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να σπάσει το ρεκόρ κάποιος στο άμεσο μέλλον.

φοιτητές

Η ομάδα των φοιτητών που έφτιαξε το Mythen ανήκει στη λέσχη Academic Motorsports Club Zurich (AMZ). Στο όχημα έχουν εφαρμοστεί οι πιο εξελιγμένες τεχνικές μηχανικής και τεχνολογίας, με τους νεαρούς μηχανικούς να αναπτύσσουν ένα σύστημα που «βιδώνει» το όχημα στο εδάφος και επιτυγχάνει την πρόσφυση που απαιτείται.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ