Επικαιρότητα Κόσμος

Γερμανία: Όλοι τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα διαθέτουν φορτιστές

Με σχετική νομοθεσία που θα τεθεί σε ισχύ, η κυβέρνηση της Γερμανίας θα επιβάλει σε όλα τα πρατήρια υγρών καυσίμων να εγκαταστήσουν στους ανά τη χώρα σταθμούς τους φορτιστές για ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Σε μια προσπάθεια να δώσει επιπλέον κίνητρα και διευκολύνσεις για την απόκτηση και χρήση των ηλεκτρικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων (πέραν των πρόσφατων επιδοτήσεων ύψους 6.000€ στην τιμή αγοράς που ανακοινώθηκαν πριν λίγες μέρες), η κυβέρνηση της Γερμανίας δήλωσε πως θα υποχρεώσει όλα τα πρατήρια υγρών καυσίμων της χώρας να εγκαταστήσουν στους χώρους που διαθέτουν φορτιστές για τον ανεφοδιασμό των αυτοκινήτων του είδους με ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν 27.730 σταθμοί «ανεφοδιασμού» για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με ελάχιστους όμως να παρέχουν στους ιδιοκτήτες των EV τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης. Εντούτοις, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα για τα προσεχή χρόνια, η κυβέρνηση της Γερμανίας φρονεί πως ο αριθμός τους θα πρέπει να αυξηθεί στο σύνολο της επικράτειας της χώρας στους 70.000, εκ των οποίων σχεδόν οι 7.000 θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες ταχείας φόρτισης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ADAC, σήμερα στη λειτουργούν στη Γερμανία κάτι περισσότερο από 14.000 πρατήρια υγρών καυσίμων. Ενδεικτικά, το 1965 στη χώρα υπήρχαν περισσότερα από 40.000…

Σε ότι αφορά την τρέχουσα ζήτηση για EV στη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της περσινής χρονιάς, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατέλαβαν μερίδιο επί του συνόλου της αγοράς που δεν ξεπέρασε το 1,8%, έναντι 32% και 59,2% για τα πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα, αντίστοιχα. Τον μήνα που μας πέρασε δε στη χώρα πουλήθηκαν 5.578 EVs, με την αγορά να «κλείνει» το Μάιο στις 168.148 μονάδες.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου