top icon
Κόσμος

Γιατί η Hertz «ξεφορτώνεται» τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα

Η Ηertz ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει 20.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχει ενσωματώσει ήδη στο στόλο της, τα οποία θα αντικατασταθούν με θερμικά. Και υπάρχουν δύο λόγοι για την απόφαση αυτή.

Τα ηλεκτρικά οχήματα θεωρούνται ήδη ακριβά (και όχι άδικα, θα προσθέταμε…), ενώ έντονες είναι οι ανησυχίες των απανταχού καταναλωτών για το υψηλό κόστος επισκευής τους σε περίπτωση ατυχήματος. Την «εικόνα» αυτή έρχεται να ενισχύσει σήμερα η Hertz, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικίασης οχημάτων στις ΗΠΑ και στον κόσμο γενικότερα, ανακοινώνοντας ότι θα πουλήσει 20.000 ηλεκτρικά οχήματα που διαθέτει στο στόλο της, τα οποία θα αντικατασταθούν με οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η Hertz, στις σχετική της αιτίαση, αναφέρει ότι ο λόγος για την απόφασή της αυτή είναι αφενός το υψηλό κόστος επισκευής των EVs, αφετέρου και η σχετικά αδύναμη ζήτηση όσον αφορά την ενοικίασή τους από πελάτες, ειδικά στις ΗΠΑ.

Αναλυτές και ειδικοί του κλάδου πιστεύουν ότι η κίνηση αυτή θα επηρεάσει αρνητικά την αγορά των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών οχημάτων. Και όχι μόνο.

«Ο μεγαλύτερος αντίκτυπος της πώλησης των EV από την Hertz είναι το πλήγμα που δέχεται η συγκεκριμένη τεχνολογία», δήλωσε ο Karl Brauer, αναλυτής από τον ιστότοπο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων iSeeCars.com. Και προσέθεσε: «Οι καταναλωτές διστάζουν ήδη να αγοράσουν ένα EV και αυτά τα νέα υποστηρίζουν τις ανησυχίες τους».

Από τη μεριά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hertz, Stephen Scherr, στάθηκε πέρσι σε ομιλία του στο αυξημένο κόστος που προκλήθηκε από ζημιές σε ορισμένα ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων της Tesla. Μάλιστα, ο CEO της εταιρείας δήλωσε ότι η Hertz «περιόρισε τη ροπή και την ταχύτητα στα EV και τα πρόσφερε σε πιο έμπειρους οδηγούς μετά από εμπρόσθιες συγκρούσεις που προκλήθηκαν από ορισμένους ενοικιαστές».

Στη σχετική ενότητα του ιστότοπου της στις ΗΠΑ, η Hertz διαθέτει αυτή τη στιγμή προς πώληση σχεδόν 500 μεταχειρισμένα EV, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι Tesla. Οι τιμές στις οποίες διατίθενται προς πώληση εκκινούν από μόλις 21.500 δολάρια.

Tesla Model 3

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ