top icon
Κόσμος

Hertz και Uber πλημμυρίζουν την Ευρώπη με ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Herz θα διαθέσει στην Uber 25.000 EVs προκειμένου οι οδηγοί της τελευταίας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η Hertz και η Uber ανακοίνωσαν σήμερα μια επέκταση της επιτυχημένης συνεργασίας τους στη Βόρεια Αμερική μέσω της οποίας η πρώτη θα διαθέσει έως και 25.000 ηλεκτρικά οχήματα στους οδηγούς της δεύτερης που εξυπηρετούν το κοινό σε διάφορες πρωτεύουσες της Ευρώπης με χρονικό ορίζοντα το 2025.

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, η Hertz θα διαθέσει στην Uber μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων, με αιχμή του δόρατος μοντέλα των Tesla και Polestar.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής της Hertz για την κατασκευή ενός από τους μεγαλύτερους στόλους ενοικιαζόμενων EV στον κόσμο, σε συνδυασμό με την πάγια δέσμευση της Uber να καταστεί μια πλατφόρμα παροχής κινητικότητας μηδενικών εκπομπών στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική έως το 2030.

Η συνεργασία στη Βόρεια Αμερική έχει ήδη ωφελήσει δεκάδες χιλιάδες οδηγούς στην πλατφόρμα της Uber. Μέχρι σήμερα, σχεδόν 50.000 οδηγοί έχουν νοικιάσει ένα Tesla μέσω αυτού του προγράμματος στις ΗΠΑ, ολοκληρώνοντας περισσότερα από 24 εκατομμύρια πλήρως «ηλεκτρικά ταξίδια» και πάνω από 420 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών στην Ευρώπη θα ξεκινήσει στην έδρα της Hertz Europe που βρίσκεται στο Λονδίνο από τον τρέχοντα κιόλας μήνα και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε άλλες πρωτεύουσες της γηραιάς ηπείρου, όπως το Παρίσι και το Άμστερνταμ. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο.

Hertz - Uber

Ο Dara Khosrowshahi, Διευθύνων Σύμβουλος της Uber, δήλωσε: «Ως η μεγαλύτερη πλατφόρμα κινητικότητας στον κόσμο, γνωρίζουμε ότι ο αντίκτυπός μας υπερβαίνει την τεχνολογία μας. Η κλιματική αλλαγή είναι η πιο επείγουσα παγκόσμια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί – τώρα είναι η ώρα να επιταχύνουμε. Η επέκταση της συνεργασίας μας με την Hertz στην Ευρώπη θα ενισχύσει σημαντικά τη μετάβασή μας σε μηδενικές εκπομπές, βοηθώντας τους οδηγούς να μειώσουν το κόστος λειτουργίας και να καταστήσουν καθαρές τις αστικές συγκοινωνίες. Στόχος μας είναι να γίνουμε μια 100% ηλεκτρική πλατφόρμα σε όλη την Ευρώπη έως το 2030».

Ο Stephen Scherr, Διευθύνων Σύμβουλος της Hertz, είπε με τη σειρά του: «Η Hertz συνεχίζει να επιταχύνει την προσπάθεια προς τη βιωσιμότητα και η συνεργασία μας με την Uber προωθεί σημαντικά αυτόν τον στόχο. Κάνοντας τα EV διαθέσιμα στους rideshare οδηγούς, όχι μόνο θα συμβάλουμε στη μείωση των εκπομπών ρύπων στις ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά θα διευρύνουμε επίσης τις ευκαιρίες για τους ανθρώπους να βιώσουν τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης. Καθώς η Hertz επενδύει για τη δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους στόλους ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως, η συνεργασία μας με την Uber θα διασφαλίσει ότι θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε στο ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο κινητικότητας σε όλη την Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης: Η Hertz παρήγγειλε 65.000 ηλεκτρικά Polestar

Hertz - Uber

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Hertz - Uber
  • Hertz - Uber
  • Hertz - Uber
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ