top icon
Επικαιρότητα

Η Uber στη Μύκονο – Κάνει θαλάσσιες μεταφορές με σκάφος

Μια νέα υπηρεσία λανσάρει στη Μύκονο η Uber, δίνοντας τη δυνατότητα μεταφοράς μέσω θάλασσας.

Την υπηρεσία Boat, που περιλαμβάνει θαλάσσιες μεταφορές μέσω ταχύπλοου σκάφους, λάνσαρε η Uber στη Μύκονο. Το Boat θα είναι διαθέσιμο έως τον Οκτώβριο, αποτελώντας κατά παραγγελία υπηρεσία, την οποία θα παρέχει τοπικός αδειοδοτημένος φορέας και θα είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής Uber. Μέσω του Boat οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα επιβίβασης – αποβίβασης σε περίπου 25 σημεία της Μυκόνου, με την κράτηση να πρέπει να πραγματοποιείται 45 λεπτά νωρίτερα.

Uber

Στην εφαρμογή θα εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με το σημείο παραλαβής, τον καπετάνιο, καθώς και το μοντέλο του σκάφους. «Η υπηρεσία Boat αποτελεί μια εντυπωσιακή νέα εμπειρία που θα κάνει τη Μύκονο πιο αξέχαστη από ποτέ. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε για πρώτη φορά φέτος μια πρωτοποριακή υπηρεσία στην εφαρμογή μας, κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς που ο τουρισμός αναμένεται να φθάσει σε επίπεδα-ρεκόρ και οι ανάγκες μετακίνησης θα είναι αυξημένες. Το Boat θα προσφέρει στους Ελληνες και ξένους επισκέπτες έναν νέο τρόπο εξερεύνησης και μετακίνησης στις καλύτερες παραλίες και σημεία της Μυκόνου μέσω μιας μοναδικής και αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης μετακίνησης. Επιλέξαμε την Ελλάδα ως την πρώτη χώρα στην Ευρώπη, επειδή είμαστε έντονα αφοσιωμένοι στη χώρα και θέλουμε να βοηθήσουμε τους τοπικούς παρόχους να αξιοποιήσουν τις ισχυρές ευκαιρίες, που προέρχονται από τον εγχώριο και τον εισαγόμενο τουρισμό», ανέφερε η Σαρίτα Βαρούχ, γενική διευθύντρια της Uber Ελλάδος.

Η υπηρεσία Boat κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Μύκονο

Οπως εκτιμά η Uber, oι προερχόμενοι από τις ΗΠΑ ταξιδιώτες, που θα επισκεφθούν ευρωπαϊκούς προορισμούς (μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Κροατία) φέτος το καλοκαίρι, αναμένεται να αυξηθούν κατά 250%. Σύμφωνα με τα στοιχεία κινητικότητας της εταιρείας, οι Αμερικανοί τείνουν να επιλέγουν την Ιταλία και τη Γαλλία μαζί σε ένα ταξίδι, να επισκέπτονται την Πορτογαλία πριν κατευθυνθούν προς την Ισπανία και φαίνεται ότι προτιμούν το Ηνωμένο Βασίλειο ως στάση πριν φθάσουν στην Ελλάδα ή την Κροατία.

Uber

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι με ελικόπτερο στα ελληνικά νησιά;

Μπορεί αυτό το νέο προϊόν της Uber να λανσάρεται παγκοσμίως για πρώτη φορά στη Μύκονο, όμως υπηρεσίες ναύλωσης σκαφών μέσω Διαδικτύου είναι ήδη διαθέσιμες στο νησί που υποδέχθηκε το 2022 περίπου 1,7 εκατ. επισκέπτες. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή γαλλική εταιρεία προσφέρει, μέσω του ιστοτόπου της, περισσότερες από 100 επιλογές σκαφών προς ναύλωση στη Μύκονο, με ή χωρίς καπετάνιο, τα οποία δεν διαθέτουν περιορισμούς στην προσφερόμενη χωρητικότητα.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ