top icon
Επικαιρότητα

Η Uber πουλά στην Aurora το project της αυτόνομης οδήγησης

Η Uber πoυλά όλες τις δραστηριότητες και το υλικό της στην αυτόνομη οδήγηση στην εταιρεία Aurora, καθώς προσπαθεί να κερδίσει κάποια οφέλη εν μέσω της πανδημίας.

Η Uber ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει όλες τις δραστηριότητες και το υλικό της στην αυτόνομη οδήγηση στην Aurora, όπως και ότι θα επενδύσει επίσης 400 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία ως μέρος της συμφωνίας. Πιο συγκεκριμένα, η Αurora αγοράζει τον Όμιλο Advanced Technologies της Uber, καθώς η τελευταία αντιμετωπίζει εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 μεγάλη πτώση στην κύρια και πιο επιτυχημένη δραστηριότητά της (ταξί). Η Aurora και η Uber δεν αποκάλυψαν μια συνολική τιμή για τη συμφωνία.

Uber

Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης είναι εξαιρετικά δαπανηρή όταν πρόκειται για έρευνα και ανάπτυξη. Το 2019, η Advanced Technologies απέφερε στην Uber έσοδα 42 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά τελικά συνέβαλε σε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια σε απώλειες EBITDA. Η Uber στράφηκε επίσης σε εξωτερικούς επενδυτές πέρυσι για να ενισχύσει τα οικονομικά της μονάδας αυτόνομης οδήγησης, πουλώντας μερίδιο αξίας ενός δις δολαρίων στην Toyota, την SoftBank και σε άλλους. Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν πως την περασμένη εβδομάδα η Uber είχε επίσης συνομιλίες για να πουλήσει το πρόγραμμα των αεροταξί Elevate στην Joby Aviation, σε ξεχωριστή συμφωνία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ