top icon
Κόσμος

Το McMurtry Speirling «έσπασε» το ρεκόρ στο Goodwood Festival of Speed 2022

Το ηλεκτρικό McMurtry Speirling κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Goodwood Festival of Speed 2022, το οποίο κρατούσε από το 2019 η VW με το ID.R.

Η μικρή εταιρεία από το Gloucestershire δυτικά του Λονδίνου έφερε το McMurtry Speirling με ένα σκοπό στο Goodwood Festival of Speed 2022. Στόχος της McMurtry Automotive ήταν να σπάσει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στη διάσημη διαδρομή.

Με οδηγό τον πρώην πιλότο της Formula 1 Max Chilton τελικά ο στόχος επετεύχθη. Το ηλεκτρικό McMurtry Speirling (Speirling στα Ιρλανδικά είναι η καταιγίδα) ολοκλήρωσε τη διαδρομή με χρόνο 39,08 δευτερόλεπτα. Το μικροσκοπικό όχημα κατάφερε να πάρει το ρεκόρ που κρατούσε από το 2019 η VW με το ID. R και οδηγό τον Romain Dumas.

McMurtry Speirling

Η τελική ταχύτητα του McMurtry Speirling περιορίστηκε ηλεκτρονικά στα 241 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια του γύρου του, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Thomas Yates δήλωσε πως το εν λόγω μοντέλο θα βγει στην παραγωγή σε ελάχιστες μονάδες με το κόστος να πλησιάζει τα 1,16 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Thomas Yates ανέφερε πως το μοντέλο παραγωγής θα διατηρήσει την υπάρχουσα αναλογία κιλών ανά ίππο. Με δεδομένο αυτό το McMurtry Speirling το οποίο αποδίδει 1.000 ίππους θα συνεχίσει να προκαλεί έντονη οδηγική απόλαυση στον οδηγό που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του. Ωστόσο το μοντέλο δρόμου δεν θα έχει το ίδιο αεροδυναμικό πακέτο όπως αυτό που παρουσιάστηκε στο Goodwood Festival of Speed καθώς θα πρέπει να έχει υαλοκαθαριστήρες και φωτιστικά σώματα ώστε να είναι νόμιμο για χρήση στο οδικό δίκτυο.

McMurtry Speirling

Ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι πως θα υπάρξει ακόμη ένα μοντέλο με μικρότερες διαστάσεις από το Speirling!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: McMurtry Automotive

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • McMurtry Automotive
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ