top icon
Επικαιρότητα

H Audi εκπλήρωσε τους περιβαλλοντικούς της στόχους στην Ευρώπη για το 2020

Με μέσο όρο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για το σύνολο του Ευρωπαϊκού της στόλου τα 101,5 gr/χλμ., η Audi εκπλήρωσε με επιτυχία τους περιβαλλοντικούς της στόχους για το 2020 αποφεύγοντας τυχόν πρόστιμα από την ΕΕ.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία των τεμνόμενων κύκλων χθες, η premium μάρκα του VW Group κατάφερε να εκπληρώσει για το 2020 τους περιβαλλοντικούς στόχους που είχε θέσει για την ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ο στόχος που είχε οριστεί για την Audi ήταν τα 105,6 gr CO2, με την εταιρεία να «πιάνει», σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα 101,5 gr CO2.

Σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, ο στόλος των μοντέλων της Audi που πωλήθηκαν φέτος στην Ευρώπη είχε μικρότερες μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 20%.

Η βάση για τον υπολογισμό των μέσων εκπομπών για το 2020 αποτέλεσαν οι 585.000 πωλήσεις νέων μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων σε Νορβηγία και Ισλανδία.

Σύμφωνα με την Audi, ο επίτευξη – και μάλιστα με το παραπάνω – του περιβαλλοντικού στόχου για το 2020 οφείλεται εν πολλοίς στις 47.324 πωλήσεις στην Ευρώπη των μοντέλων της οικογένειας e-tron, καθώς και σε εκείνες των 9 στο σύνολο plug-in υβριδικών προτάσεών της.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ιθυνόντων της γερμανικής εταιρείας, έως το 2025 η μάρκα θα διαθέτει στις κατά τόπου αγορές περισσότερα από 30 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, εκ των οποίων πλήρως ηλεκτρικά θα είναι τα 25.

Θυμίζουμε ότι ανακοινώσεις σχετικά με την επίτευξη του περιβαλλοντικού τους στόχου για το 2020 έκαναν πριν λίγα 24ώρα τόσο η VW, όσο και η Mercedes (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε αντίστοιχα κάνοντας κλικ εδώ και εδώ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ