top icon
Επικαιρότητα

H Audi θέλει να καταργήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης σε 10-15 χρόνια

Σε συνέντευξη του στο γερμανικό WirtschaftsWoche, ο CEO της Audi δήλωσε ότι η εταιρεία των τεμνόμενων κύκλων θα πρέπει σε 10-15 χρόνια από σήμερα να πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σε σημερινό άρθρο που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της WirtschaftsWoche επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι στόχος της Audi, σύμφωνα με τον CEO της, Markus Duesmann, είναι να καταργήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης σε διάστημα 10-15 ετών από σήμερα. Μάλιστα, όπως επικαλείται στη σχετική ανάρτησή της η γερμανική ιστοσελίδα, η Audi φέρεται να εργάζεται ήδη σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, τα οποία αναμένεται να οριστικοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Το πρόγραμμα για τη σταδιακή κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης από τη γκάμα της εταιρείας θα πάρει σάρκα και οστά ανάλογα με την επιτυχία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της μάρκας στις κατά τόπου αγορές.

Σύμφωνα με την WirtschaftsWoche, ο Markus Duesmann φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η προστασία του περιβάλλοντος και η οικονομική επιτυχία πάνε μαζί».

Το αφεντικό της Audi, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα, θέλει επίσης να κάνει σημαντικές αλλαγές και στο χαρτοφυλάκιο των διαθέσιμων προϊόντων της μάρκας. 

«Το A1 είναι φυσικά υπό συζήτηση», δήλωσε ο Markus Duesmann. 

Η WirtschaftsWoche επισημαίνει επίσης ότι η Audi θα επιδιώξει τα προσεχή χρόνια να εστιάσει το ενδιαφέρον της σε μεγαλύτερα οχήματα.

«Δεν θα προχωρήσουμε μόνο σε μια μετατόπιση προς τα πάνω, αλλά στοχεύουμε να έχουμε τις καλύτερες προτάσεις σε κάθε τμήμα».

Τέλος, ο Markus Duesmann ανέφερε ότι η Audi ετοιμάζει, μέσω του τμήματος Artemis, ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα ανήκει σε μία νέα κατηγορία.

«Δεν θα είναι ένα μεγάλο sedan πάνω από το Α8 ή το Q7. Το αυτοκίνητο δεν θα ονομάζεται ούτε ‘Α’ ούτε ‘Q’».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ