top icon
Επικαιρότητα

H Citroen αποκαλύπτει το νέο C5 Aircross Hybrid

Το είχαμε γνωρίσει ως πρωτότυπο και τώρα είναι πλέον έτοιμο να εγκαινιάσει τη νέα, ηλεκτρική εποχή της Citroen. Ο λόγος για το νέο C5 Aircross Hybrid.

Με αρχή το C5 Aircross Hybrid, η Citroen έρχεται να εγκαινιάσει μια νέα στρατηγική στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, καθώς από εδώ και στο εξής όλα τα μοντέλα που θα παρουσιάζει θα διαθέτουν τουλάχιστον μία έκδοση που θα κινείται με την αρωγή – ή κατ’ αποκλειστικότητα – με ρεύμα. Έτσι, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό των Γάλλων, το 80% των μοντέλων της γκάμας Citroen θα διαθέτει με χρονικό ορίζοντα το 2023 τουλάχιστον μία ηλεκτροκίνητη εκδοχή, ενώ δύο χρόνια αργότερα, το σύνολό της.

Citroen C5 Aircross Hybrid

Οπτικά, το νέο Citroen C5 Aircross Hybrid διαθέτει τις απολύτως απαραίτητες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα συμβατικά αδέλφια του. Πέραν από τους «οικολογικούς» χρωματισμούς σε λεπτομέρειες, σήμα κατατεθέν πίσω και πλάι είναι οι δύο υποδοχές για την πλήρωση καυσίμου (δεξιά) και ηλεκτρικής ενέργειας (αριστερά), ενώ χαρακτηριστικά είναι και τα λογότυπα «hybrid» και» h» στην πίσω πόρτα και στα εμπρός φτερά, αντίστοιχα.

Citroen C5 Aircross Hybrid

Στην καμπίνα, η οποία βρίθει στοιχείων που εξασφαλίζουν υψηλά επίπεδα άνεσης, ξεχωρίζει το μπλε λαμπάκι που βρίσκεται κάτω από τον εσωτερικό καθρέπτη το οποίο ανάβει όταν τα αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά με την αρωγή ρεύματος και είναι ορατό απ’ έξω, το μπουτόν Drive Mode, δίπλα από τον χαρακτηριστικό πλέον επιλογέα του κιβωτίου, που δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να κινηθεί ηλεκτρικά (ΕV), υβριδικά (Hybrid) ή αξιοποιώντας πλήρως τη συνδυασμένη λειτουργία των μονάδων κίνησης (Sport), καθώς και οι οθόνες των 12,3 και 8 ιντσών εμπρός από τον οδηγό και την κεντρική κονσόλα, αντίστοιχα.

Citroen C5 Aircross Hybrid

Την άνεση έρχονται να ενισχύσουν η ανάρτηση Progressive Hydraulich Cushion, αλλά και τα ισομεγέθη τρία πίσω καθίσματα, τα οποία μπορούν να μετακινηθούν κατά το διαμήκη άξονα (ανάλογα με τη θέση τους εξασφαλίζουν ένα χώρο φόρτωσης από 460 έως και 600 λίτρα) ή να ανακληθούν πλήρως, προσφέροντας έναν επίπεδο χώρο αποθήκευσης αντικειμένων μήκους 1,9 μέτρων, ακριβώς όπως συμβαίνει και με τις συμβατικές εκδόσεις της οικογένειας C5 Aircross. Ιδιαίτερη επίσης έμφαση δίνεται στον τομέα της άνεσης και της ασφάλειας, με το γαλλικό plug-in υβριδικό μοντέλο της Citroen να εφοδιάζεται με 19 διαφορετικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

Citroen C5 Aircross Hybrid

Το αυτοκίνητο κινείται από έναν κινητήρα βενζίνης της οικογένειας PureTech με απόδοση 180 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 110 ίππους που βρίσκεται εγκατεστημένος ανάμεσα στον θερμικό κινητήρα και το αυτόματο κιβώτιο e-EAT8. Στο πρόγραμμα Hybrid η συνδυαστική ισχύς του συνόλου ανέρχεται στους 225 ίππους, με τη ροπή να φτάνει τα 320 Nm. Το όλο πακέτο συνδυάζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13,2 kWh, η οποία εξασφαλίζει κίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων που φτάνει τα 50 χλμ., σύμφωνα με τις πιστοποιήσεις που έχουν γίνει βάσει του πρωτοκόλλου WLTP.

Citroen C5 Aircross Hybrid

Με τη χρήση wallbox (επιτοίχιου φορτιστή) 7 kW η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 2 ώρες, ενώ σε πρίζα οικιακού δικτύου σε περίπου 6 ώρες. Αξίζει να σημειωθεί πως η μέγιστη ταχύτητα κίνηση του αυτοκινήτου με κίνηση αποκλειστικά με ρεύμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 135 χλμ./ώρα. Συνολικά, το νέο Citroen C5 Aircross πετυχαίνει μέση κατανάλωση καυσίμου της τάξης του 1,7 λιτ./100 χλμ./ώρα, με τις εκπομπές CO2 να περιορίζονται στα 39 μόλις gr/km, σύμφωνα με το νέο, ευρωπαϊκό πρότυπο υπολογισμού τους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ