Επικαιρότητα Κόσμος

H FCA πούλησε τη Magneti Marelli στην ιαπωνική Calsonic Kansei

Η φημολογούμενη εδώ και μήνες πώληση της Magneti Marelli στην ιαπωνική Calsonic Kansei έναντι τιμήματος ύψους 6,2 δις € είναι πλέον και επίσημα γεγονός.

Σύμφωνα με σημερινές επίσημες ανακοινώσεις, η αμερικανική επενδυτική εταιρεία KKR & Co., η οποία αυτή τη στιγμή έχει τον πλήρη έλεγχο του Ιάπωνα κατασκευαστή εξαρτημάτων Calsonic Kansei, είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Magneti Marelli. Το τίμημα της εξαγοράς, η οποία είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετούς μήνες από τον πρώην ισχυρό άνδρα της Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, ορίστηκε στα 6,2 δις €.

Η συμφωνία των KKR & Co. με την Magenti Marelli, η οποία θα επιτρέψει στο νέο εταιρικό σχήμα (βλ. Magneti Marelli CK Holdings) να μειώσει το κόστος μέσω συνεργειών αλλά και να επεκτείνει ακόμα περισσότερο την πελατειακή της βάση, δημιουργεί τον έβδομο μεγαλύτερο ανεξάρτητο προμηθευτή εξαρτημάτων αυτοκινήτων στον κόσμο με περισσότερους από 65.000 εργαζομένους και ετήσια έσοδα της τάξης των 15,2 δις €.

Η πώληση της Manneti Marelli είναι η πρώτη μεγάλη απόφαση για τον πρόσφατα εκλεγέντα CEO της FCA, Mike Manley, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Ιούλιο μεττά τον ξαφνικό θάνατο του Sergio Marchionne.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η KKR & Co. αγόρασε την Calsonic Kansei από την Nissan και άλλους μετόχους, το 2016. Εκείνη την εποχή, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είχε δηλώσει ότι θα βοηθούσε την Calsonic - η οποία βασίζεται στη Nissan για το μεγαλύτερο μέρος των παγκόσμιων πωλήσεών της - να επεκταθεί διεθνώς.

Η συμφωνία έρχεται σε μια εποχή στην οποία οι μεγάλοι προμηθευτές εξαρτημάτων προσπαθούν να «συμβαδίσουν» με την επέκταση της αυτοκινητοβιομηχανίας σε νέες τεχνολογίες, όπως η αυτοματοποιημένη οδήγηση, τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα και τα ηλεκτρικά οχήματα._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου