Επικαιρότητα Κόσμος

H Ferrari αναθεωρεί τους στόχους για το 2020 και επανεκκινεί την παραγωγή οχημάτων

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, η οποία είχε ως συνέπεια την αναστολή των λειτουργιών της εταιρείας για το μεγαλύτερο διάστημα στην ιστορία της, η Ferrari επανεκκινεί την παραγωγή αυτοκινήτων σε Modena και Maranello προβλέποντας για το υπόλοιπο της χρονιάς μικρότερα κέρδη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Ferrari, όπως και πολλές ακόμα αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη, ανακοίνωσε χθες ότι οι προσδοκίες της σε επίπεδο κερδοφορίας για το 2020 θα είναι εμφανώς μειωμένες σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, εξαιτίας των συνεπειών της διαβόητης πανδημίας, τόσο στον τομέα των αυτοκινήτων παραγωγής, όσο και στις αγωνιστικές της δραστηριότητες.

Πιο συγκεκριμένα, η Ferrari ανακοίνωσε χθες πως η πρόβλεψή της σε σχέση με την κερδοφορία της μάρκας στο σύνολο του έτους μειώνεται στο 1,05 με 1,2 δις ευρώ.

«Το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα είναι πολύ αδύναμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας, Louis Camilleri.

Και προσέθεσε:

«Ενώ είναι πολύ δύσκολο να αφομοιωθεί το πλήγμα της F1 σε έσοδα και κέρδη, τα καλά νέα για εμάς είναι ότι οι σημαντικές απώλειες που θα προκύψουν θα είναι βραχύβιες και θα περιοριστούν μέσα στη χρονιά.»

Ferrari

Στο άκουσμα των μειωμένων προσδοκιών για το 2020, η τιμή της μετοχής της ιταλικής εταιρείας μειώθηκε χθες περίπου κατά 5% αγγίζοντας σε απόλυτα νούμερα ανά μονάδα τα 154,5 ευρώ.

Όπως διευκρίνισε ο CEO της εταιρείας, προς το παρόν δεν έχουν παρατηρηθεί «μη φυσιολογικές» ακυρώσεις παραγγελιών στον κλάδο των αυτοκινήτων παραγωγής της μάρκας.

Από χθες, η Ferrari ξεκίνησε τις προετοιμασίες της ούτως ώστε από την προσεχή Παρασκευή η παραγωγή οχημάτων στις γνώριμες μονάδες της σε Modena και Maranello να επανέλθουν σταδιακά στην κανονικότητα.

Πριν από την πολυπόθητη επανεκκίνηση, η εταιρεία θα θέσει σε εφαρμογή το πρωτόκολλο «Back on Track» λαμβάνοντας μια σειρά μέτρων που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων της.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου