top icon
Κόσμος

H Ferrari στήνει γραμμή παραγωγής στο Μαρανέλο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τρίζουν τα κόκκαλα του Enzo Ferrari;

Η Ferrari, ο πιο διάσημος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο, σχεδιάζει να επεκτείνει κατά πολύ το εργοστάσιό της στην Ιταλία ως μέρος της νέας στρατηγικής της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης που θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια μιας πολυαναμενόμενης ενημέρωσης την επόμενη εβδομάδα.

Η ιταλική εταιρεία, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, «κατοχύρωσε» τα δικαιώματα χρήσης ενός νέου χώρου κοντά στο κεντρικό της εργοστάσιο στο Μαρανέλο και αρχίζει το «χτίσιμο» σε αυτό μιας νέας γραμμής παραγωγής που θα είναι αφιερωμένη στην κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Μάλιστα, στη νέα αυτή υπο-μονάδα θα περιλαμβάνεται επίσης ένα νέο κέντρο έρευνας και εξέλιξης μπαταριών.

Η Ferrari σκοπεύει να αναδείξει το εν λόγω project στις 16 Ιουνίου, όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Benedetto Vigna,  αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στη στρατηγική της αυτοκινητοβιομηχανίας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και να παρουσιάσει το επιχειρηματικό της σχέδιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Θυμίζουμε ότι ο Benedetto Vigna, πρώην στέλεχος της STMicroelectronics, επιλέχθηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari με πρωταρχικό έργο να επιταχύνει τη «μετατόπιση» της μάρκας από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης προς την ηλεκτροκίνηση.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη Πέμπτη.

Ferrari SP48 Unica

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ