top icon
Κόσμος

H Fisker ένα βήμα πριν την χρεοκοπία

Η αμερικάνικη εταιρεία Fisker δυσκολεύεται να καλύψει τις υποχρεώσεις της και η χρεοκοπία της φαντάζει πλέον ως πιθανό ενδεχόμενο.

Η Fisker ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή της για τις επόμενες έξι εβδομάδες, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων προσπαθεί να περιορίσει το απόθεμα των οχημάτων της και να αποφύγει μια πιθανή αίτηση πτώχευσης.

Η εταιρεία δεν κατέβαλε τις απαιτούμενες οφειλές της ύψους περίπου 8,4 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα για τα μη εξασφαλισμένα μετατρέψιμα ομόλογά της που λήγουν το 2026. Ως εκ τούτου, η Fisker προειδοποίησε ότι ενδέχεται να μην είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την εξυπηρέτηση του χρέους της και «θα χρειαστεί να αναζητήσει προστασία βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας περί πτώχευσης».

Fisker Ocean

Η Fisker δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους έως και 150 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω μιας χρηματοδοτικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τον κάτοχο των μετατρέψιμων ομολόγων της με ημερομηνία 2025. Ωστόσο, δεν προσδιόρισε τον επενδυτή δηλώνοντας απλά ότι η χρηματοδότηση θα λάβει χώρα σε τέσσερις δόσεις.

Η Fisker κατασκευάζει το ηλεκτρικό Ocean σε συνεργασία με την Magna Steyr στο Γκρατς της Αυστρίας (διαβάστε εδώ τις πρώτες εντυπώσεις από την οδήγησης του αμερικανικού EV με αυτονομία 701 χλμ.).

Fisker Ocean

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fisker είχε δήλωσε στις 29 Φεβρουαρίου ότι θα περικόψει το 15% του εργατικού της δυναμικού αντιμετωπίζοντας προβλήματα με την παραγωγή. Την ίδια στιγμή, δηλώνει ότι παραμένει σε διαπραγματεύσεις με «μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία» σχετικά με μια πιθανή επένδυση και κοινή αναπτυξιακή συνεργασία. Διεθνή μέσα, επικαλούμενα πηγές που γνωρίζουν το θέμα, ανέφεραν τις περασμένες εβδομάδες ότι η εταιρεία αυτή είναι η Nissan.

Στη δήλωσή της, η Fisker είπε ότι έχει περίπου 4.700 οχήματα σε απόθεμα, αξίας άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Fisker Ocean

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ