top icon
Κόσμος

H κινεζική Geely αγόρασε το 7,6% της Aston Martin

Η Geely καθίσταται βασικός μέτοχος της Aston Martin, μαζί με την Mercedes, τον Lawrence Stroll και το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Η Geely, η μεγαλύτερη ιδιωτική αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, απέκτησε το 7,6% των μετοχών της Aston Martin, της γνωστής με άλλα λόγια βρετανικής εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων.

Ο Daniel Donghui Li, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Zhejiang Geely Holding, δήλωσε σήμερα σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης ότι η εδραιωμένη παρουσία του ομίλου αλλά και οι τεχνολογίες της μπορούν να συμβάλουν στη μελλοντική επιτυχία της Aston Martin.

«Ανυπομονούμε να διερευνήσουμε πιθανές ευκαιρίες για δέσμευση και συνεργασία με την Aston Martin καθώς συνεχίζει να προχωρά στη στρατηγική της για την επίτευξη μακροπρόθεσμης, βιώσιμης ανάπτυξης και αυξημένης κερδοφορίας», δήλωσε ο Daniel Donghui Li.

Renault - Geely

Εκτός από το μερίδιό της στην Aston Martin, ο όμιλος Zhejiang Geely Holding κατέχει τη σουηδική Volvo καθώς και σημαντικά μερίδια στις Mercedes, Proton και Lotus.

Η συμμετοχή της Geely ως μετόχου στην Aston Martin έρχεται στο προσκήνιο τρεις μήνες αφότου το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF) απέκτησε ένα μερίδιο της τάξης του 16,7% στη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία αυτή την περίοδο πλήττεται από τα υψηλά της χρέη.

Η επένδυση του PIF κατέστησε το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας ως τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της Aston Martin μετά την κοινοπραξία Yew Tree του Lawrence Stroll, η οποία κατέχει μερίδιο 18,3%.

Ένας άλλος σημαντικός μέτοχος της Aston Martin είναι η Mercedes, η οποία επί του παρόντος κατέχει μερίδιο 9,7% στη βρετανική εταιρεία μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που έγινε τον Ιούλιο.

Geely

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ