top icon
Κόσμος

H Iσπανία επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

Η Ισπανία σκοπεύει να επενδύσει 16 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνηση οχημάτων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Πέδρο Σάντσεθ.

Το ισπανικό κράτος στοχεύει να επενδύσει ένα ποσό της τάξης των περίπου 16 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αποτελεί το 11,5% του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ για τη χώρα, προκειμένου να συμβάλει αποφασιστικά στην διάδοση και στη χρήση των δημόσιων και ιδιωτικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Οι δηλώσεις αυτές προέρχονται από την συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού της χώρας Πέδρο Σάντσεθ και είναι μία από τις 20 κύριες επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ισπανία μέσα στην επόμενη τριετία.

Πέραν της ηλεκτροκίνησης υπάρχουν και άλλα προγράμματα ύψους 6,8 δισεκατομμυρίων και 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων και στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι επενδύσεις από το 2022 θα ανεβάσουν την οικονομική ανάπτυξη στη χώρα κατά δύο σχεδόν ποσοστιαίες μονάδες και θα δημιουργήσουν 800.000 θέσεις εργασίας, ίσως και περισσότερες.

Η Ισπανία και η Ιταλία θα εισπράξουν τα μεγαλύτερα ποσά των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ισπανία συγκεκριμένα, θα πάρει 140 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ