top icon
Κόσμος

H Iσπανία βάζει τέλος στην παραγωγή ορυκτών καυσίμων το 2042

Η Ισπανία, παρά το γεγονός ότι ο στόχος που έχει θέσει για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είναι χαμηλότερος από άλλες χώρες, δεσμεύτηκε να βάλει τέλος στην παραγωγή ορυκτών καυσίμων το 2042.

Στην Ισπανία η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι ο στόχος που έχει θέσει για τη μείωση των εκπομπών CO2 είναι χαμηλότερος από των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ανέλαβε τη δέσμευση να βάλει οριστικό τέλος στην παραγωγή ορυκτών καυσίμων το 2042.

Πρόσφατα επικυρώθηκε ο νέος κλιματικός νόμος στην Ισπανία, ο οποίος ορίζει πως ολόκληρη η παραγωγή φυσικού αερίου, άνθρακα και πετρελαίου θα τερματιστεί από το έτος 2040.

Το 2040 τελειώνουν και οι πωλήσεις των συμβατικών αυτοκινήτων

Την ίδια χρονιά θα τερματιστεί στην Ισπανία και η πώληση αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες. Επίσης, έχει τεθεί στόχος για παραγωγή ηλεκτρισμού με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) κατά 74% μέχρι το 2030. Αλλαγή σκηνικού λοιπόν για την Ισπανία, που αύξησε τις εκπομπές της κατά την χρονική περίοδο από το 1990 μέχρι το 2007, μη επιτυγχάνοντας τον στόχο της με βάση το Πρωτόκολλο του Κιότο.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Γερμανία έβαλε στόχο μείωσης των εκπομπών της κατά 65% μέχρι το 2030 και η Μεγάλη Βρετανία κατά 68% στην ίδια χρονική περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ισπανία επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ