top icon
Κόσμος

H Lotus Elise ξαναγεννιέται ως ηλεκτρική που θα φορτίζει σε 6 λεπτά

Πως θα σας φαινόταν μια σύγχρονη Lotus Elise, με διαφορετική όμως ονομασία, η οποία θα είναι ηλεκτρική και θα φορτίζει πλήρως την μπαταρία της σε μόλις 6 λεπτά;

Πρώτα απ’ όλα, οι απαραίτητες συστάσεις, που για την περίσταση έχουν κάνουν με το καθ’ όλα εντυπωσιακό στην όψη εικονιζόμενο σπορ αυτοκίνητο, το οποίο, διόλου τυχαία, παραπέμπει στην εμβληματική Lotus Elise. Με τη διαφορά ότι η «καρδιά» του είναι ηλεκτρική.

Το νέο, βρετανικής καταγωγής Nyobolt EV είναι ένα σπορ αυτοκίνητο που εξελίχθηκε από την Callum, σε συνεργασία με την πρωτοπόρο εταιρεία εξέλιξης μπαταριών εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης Nyobolt. Υπεύθυνος δε για τον σχεδιασμό του είναι ο Julian Thomson, ο οποίος φιλοτέχνησε στο παρελθόν την Lotus Elise S1 και σήμερα εργάζεται για λογαριασμό της General Motors.

Nyobolt EV

Επί της ουσίας, το πρωτότυπο, προς ώρας, Nyobolt EV είναι μια πλήρως λειτουργική πλατφόρμα τεχνολογίας της εταιρείας Nyobolt που εδρεύει στο Cambridge, η οποία εφοδιάζεται με μια μπαταρία με ανόδους βολφραμίου, που μπορούν να μειώσουν το χρόνο για μια πλήρη φόρτιση σε μόλις 6 λεπτά.

Nyobolt EV

Nyobolt EV: Φόρτιση στο τσακ μπαμ!

Η Nyobolt δηλώνει ότι οι μπαταρία του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου είναι μικρότερη και ελαφρύτερη από αυτές που χρησιμοποιούνται σήμερα στα υπόλοιπα EV. Η εν λόγω μονάδα, την οποία σκοπεύει να βάλει στην παραγωγή μέσα στο 2024, έχει χωρητικότητα 35 kWh ενώ μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε μόλις 6 λεπτά, χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές φόρτισης, εξασφαλίζοντας αυτονομία 250 χλμ. Την ίδια στιγμή, η Nyobolt ισχυρίζεται ότι η μπαταρία δεν χάνει την απόδοσή της ακόμα και μετά από 2.000 κύκλους ταχείας φόρτισης.

Χωρίς να δίνει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες, η Nyobolt αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «τα νέα υλικά, ο νέος σχεδιασμός των κυψελών και ένα λογισμικό ελέγχου έχουν αναπτυχθεί για να καταστήσουν την μπαταρία πιο ισχυρή και αποτελεσματική».

Nyobolt EV

Ο Sai Shivareddy, Διευθύνων Σύμβουλος της Nyobolt, δήλωσε: «Μέχρι τώρα, η δημιουργία ενός ελαφρού οχήματος που θα φορτίζει γρήγορα δεν ήταν δυνατή χωρίς να διακυβευτεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και έτσι όλοι βασίζονταν σε ακριβές και μεγάλες μπαταρίες. Με τη μοναδική μας τεχνολογία καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο που θα φορτίζει σε 6 λεπτά και αναπτύξαμε μικρότερες μπαταρίες που μπορούν να προσφέρουν περισσότερη ισχύ και φόρτιση σε λιγότερο χρόνο».

Nyobolt EV

Σε ότι αφορά το ίδιο το αυτοκίνητο, οι δημιουργοί του αναφέρουν ότι είναι φαρδύτερο κατά 100 χλστ. από την Elise αλλά και 150 χλστ. μακρύτερο σε σχέση με την τελευταία. «Πατά» δε σε τροχούς με διάμετρο 19 ιντσών, ενώ το σύνολο των εξωτερικών του πάνελ είναι κατασκευασμένα από ελαφριά συνθετικά υλικά. Χαρακτηριστικό εδώ είναι το άκαμπτο πάνελ οροφής, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί με τη βοήθεια των κατάλληλων βιδών μετατρέποντάς το έτσι σε 2θέσιο roadster.

Nyobolt EV

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ