top icon
Κόσμος

H Maserati παρουσιάζει την Levante Hybrid

Πρόκειται για το πρώτο υβριδικό SUV της Maserati, το οποίο σήμερα πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο του.

Την Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης επέλεξε η Maserati προκειμένου να παρουσιάσει το πρώτο υβριδικό SUV μοντέλο στην ιστορία της: την Levante Hybrid.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μία έκδοση του γνωστού Sport Utility Vehicle της ιταλικής εταιρείας που δεν διαθέτει κάποιο επαναφορτιζόμενο σύστημα, αλλά ένα 48βολτο με μίζα/γεννήτρια.

Για την περίσταση, ο 4κύλινδρος κινητήρας των 2,0 λίτρων, σε συνδυασμό με το mild hybrid σύστημα της νέας Levante Hybrid, έχει την ικανότητα να ανακτά απλώς ενέργεια κατά την πέδηση και να την αποδίδει σε συγκεκριμένες συνθήκες βοηθώντας τη θερμική μονάδα κίνησης.

Από εκεί και πέρα, το βάρος της κατασκευής εμφανίζεται μειωμένο σε σχέση με τα ισοδύναμα 6κύλινδρα αδέλφια της, διαθέτοντας μάλιστα και καλύτερη κατανομή βάρος χάρη στην εγκατάσταση της μπαταρίας στο πίσω μέρος.

Η ήπια υβριδική μονάδα της νέας Maserati Levante Hybrid αποδίδει 330 ίππους και 450 Nm ροπής μεταφέροντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς του αυτοκινήτου με την αρωγή ενός αυτόματου κιβωτίου που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την ZF.

Θυμίζουμε ότι η Maserati Levante των 5 μ. και 2.090 για την περίσταση κιλών χρησιμοποιεί και στην υβριδική εκδοχή της μια ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός και μια αντίστοιχη πολλών συνδέσμων πίσω.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η τελική της ταχύτητα είναι 240 χλμ./ώρα, ενώ για την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα απαιτούνται 6 μόλις δευτερόλεπτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ