top icon
Επικαιρότητα

H Mercedes αποκαλύπτει το Vision AVTR Concept

Στην Έκθεση CES στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ η Mercedes παρουσίασε το πρωτότυπο Vision AVTR Concept, το οποίο σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την ομάδα του James Cameron και τους δημιουργούς της κινηματογραφικής ταινίας Avatar.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα πρωτότυπο με άκρως φουτουριστική διάθεση κα σχεδιασμό το οποίο έρχεται να καταδείξει τον τρόπο με τον οποίο ένα ηλεκτρικό και αυτόνομο όχημα μηδενικών εκπομπών μπορεί να «ταιριάξει» στις πόλεις του μέλλοντος. Μάλιστα, σε μία προσπάθεια να αναδείξουν τη φιλοσοφία αλλά και την «καταγωγή» του Vision AVTR Concept, παρόντες κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του πρωτοτύπου στην Consumer Electronics Show 2020 που άνοιξε και επίσημα πλέον τις πύλες της στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ, ήταν τόσο ο Ola Kallenius, o Πρόεδρος της Mercedes-Benz, όσο και ο γνωστός σκηνοθέτης και δημιουργός το 2009 της ταινίας Avatar, James Cameron, καθώς και μέλη του team που εργάστηκαν για την ταινία, όπως οι Jon Landau, Ben Proctor και  Aashrita Kamath, οι οποίοι διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία του πρωτοτύπου.

Mercedes Vision AVTR Concept

Σήμα κατατεθέν του τελευταίου είναι μεταξύ άλλων τα 33 «βιονικά πτερύγια», τα οποία αναπτύσσονται στο πίσω μέρος αλλάζοντας πλήρως το σχήμα αλλά και την αεροδυναμική απόδοση του οχήματος. Εκτός αυτού, εντύπωση προκαλούν τόσο οι τροχοί, οι οποίοι έχουν σφαιρικό αντί για στρογγυλό σχήμα, όσο και η ικανότητα του οχήματος να κινείται… πλαγίως, σε μία γωνία έως και 30 μοίρες, χάρη στην ικανότητα των εμπρός και πίσω αξόνων να στρέφονται προς την ίδια ή αντίθετη κατεύθυνση, παρέχοντας έτσι μέγιστη ευκινησία.

Mercedes Vision AVTR Concept

Στο εσωτερικό υιοθετείται ένα interface με ολογράμματα – γεγονός που σε συνδυασμό με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης καθιστά περιττή την ανάγκη εγκατάστασης τιμονιού αλλά και εν γένει των παραδοσιακών χειριστηρίων ελέγχου ενός συμβατικού οχήματος. Σύμφωνα με την Mercedes, o κυρτός σχεδιασμός του ταμπλό και των καθισμάτων έχει επηρεαστεί από το σχήμα των κυμάτων και των… λουλουδιών. Την ίδια στιγμή, ευρεία είναι η χρήση vegan δερμάτων στην ταπετσαρία, αλλά και ξύλου στο δάπεδο της καμπίνας.

Mercedes Vision AVTR Concept

Σε ότι αφορά τον τεχνικό τομέα, η γερμανική εταιρεία αναφέρει ότι το Vision AVTR Concept είναι ηλεκτροκίνητο και πως η μπαταρία στην οποία θα αποθηκεύεται η ηλεκτρική ενέργεια έχει ως βάση τον γραφίτη – την ίδια στιγμή, είναι «απαλλαγμένη» από υλικά, όπως είναι για παράδειγμα το κοβάλτιο. Από εκεί και πέρα, η Mercedes δηλώνει πως η ισχύς του μη προσδιορισμένου πλήθους των μονάδων κίνησης του πρωτοτύπου ανέρχεται στους 470 ίππους και η αυτονομία του συσσωρευτή ενέργειας – για τον οποίο δεν ανακοινώνονται περαιτέρω στοιχεία – στα 700 χλμ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ