top icon
Κόσμος

H Mercedes λανσάρει τη σειρά μοντέλων Mythos και αναδιαρθρώνει τη γκάμα της

Η Mercedes ανακοίνωσε σήμερα ότι αναδιαρθρώνει τη γκάμα της εστιάζοντας σε τρεις βασικές συνομοταξίες οχημάτων. Συγχρόνως, θα λανσάρει την ειδική σειρά μοντέλων με την ονομασία Mythos, ενώ ταυτόχρονα θα περιορίσει τις προτάσεις στη βάση της προϊοντικής της πυραμίδας.

Η Mercedes σκιαγράφησε σήμερα το μέλλον της ως μιας αποκλειστικής εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων παρέχοντας ταυτόχρονα σημαντικές λεπτομέρειες της στρατηγικής της. Οι βασικοί πυλώνες του αναθεωρημένου οδικού χάρτη των Γερμανών είναι η περαιτέρω εστίαση στην πολυτέλεια, η «ανωτατοποίηση» των προϊόντων της, καθώς και η επιτάχυνση προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον. Ταυτόχρονα, στόχος της Mercedes είναι η κερδοφορία και πολύ λιγότερο οι όγκοι πωλήσεων.

Η Mercedes δήλωσε σήμερα ότι θα αναδιαρθρώσει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, διαθέτοντας περισσότερο από το 75% των επενδύσεών της για την ανάπτυξη οχημάτων για τα πιο κερδοφόρα τμήματα της αγοράς. Ως μέρος αυτής της στρατηγικής, η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει το μερίδιο πωλήσεων των κορυφαίων οχημάτων της κατά περίπου 60% έως το 2026 έναντι του 2019, στοχεύοντας ταυτόχρονα σε περιθώριο λειτουργικού κέρδους της τάξης του 14% έως τα μέσα της δεκαετίας.

Αυτή η μεγαλύτερη εστίαση στο top-end τμήμα της αγοράς θα επιτρέψει στην εταιρεία να επιτύχει ένα ισχυρό οικονομικό αποτέλεσμα ακόμη και κάτω από πιο δύσκολες αγοραστικές συνθήκες. Η στρατηγική απόφαση της εταιρείας να γίνει πλήρως ηλεκτρική έως το 2030 (όπου οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέπουν) και η φιλοδοξία της να καταστεί ουδέτερη σε εκπομπές CO2 έως το 2039 αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία για τα επόμενα βήματα του Γερμανού κατασκευαστή.

Mercedes EQS SUV

Οι τρεις βασικές κατηγορίες προϊόντων της Mercedes

Στο μέλλον, η Mercedes θα επικεντρωθεί σε τρεις κατηγορίες προϊόντων, οι οποίες φέρουν την ονομασία Top-End Luxury, Core Luxury και Entry Luxury. Στην TopEnd Luxury, το χαρτοφυλάκιο προϊόντων περιλαμβάνει όλα τα οχήματα από τις μάρκες Mercedes-AMG και Mercedes-Maybach, τα μοντέλα της οικογένειας Mercedes-EQ, συμπεριλαμβανομένων των EQS και EQS SUV, τις Mercedes S-Class και G-Class, την πολυτελή GLS, καθώς και αυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής και οχήματα αποκλειστικής συνεργασίας.

Στα πλαίσια της κατηγορίας αυτής, η Mercedes-Maybach θα επεκτείνει τις προσφορές της, με αιχμή του δόρατος την Mercedes-Maybach EQS SUV, αλλά και τη νέα Mercedes-Maybach SL. Η Mercedes θα επεκταθεί επίσης με εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής και οχήματα αποκλειστικής συνεργασίας. Στην κορυφή του χαρτοφυλακίου προϊόντων βρίσκεται μια αποκλειστική έκδοση της Mercedes-Maybach S-Class, γνωστή ως Limited Edition Maybach του Virgil Abloh, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 150 αντίτυπα.

Mercedes S 350 d Long & Mercedes 250 S

Η Mercedes σχεδιάζει περαιτέρω αποκλειστικές συλλεκτικές εκδόσεις με τη μάρκα Maybach. Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα εξαιρετικά αποκλειστικών συλλεκτικών αυτοκινήτων, που θα ονομαστεί Muthos. Αυτά τα αυτοκίνητα θα διατίθενται αποκλειστικά στους πιο αφοσιωμένους λάτρεις και συλλέκτες της Mercedes.

Η κατηγορία οχημάτων Core Luxury αντιπροσωπεύει τον πυρήνα της μάρκας, που περιλαμβάνει επί του παρόντος τις σειρές μοντέλων Mercedes C-Class, E-Class και τα παράγωγά τους, τα οποία έχουν συνήθως τους υψηλότερους όγκους πωλήσεων. Με το τμήμα πολυτελείας Core Luxury, η εταιρεία σχεδιάζει να γίνει ηλεκτρική υιοθετόντας ένα επιταχυνόμενο χρονοδιάγραμμα, αξιοποιώντας την πλατφόρμα EVA2 (EQE, EQE SUV) και στη συνέχεια την αρχιτεκτονική MB.EA. Η νέα E-Class έρχεται στην αγορά το επόμενο έτος και θα ανοίξει το δρόμο προς τα εμπρός στην κατηγορία. Αυτή η σειρά προϊόντων θα αυξηθεί επίσης με την προσθήκη ενός περαιτέρω μοντέλου που βασίζεται στην πλατφόρμα EVA2 και έχει σχεδιαστεί ειδικά για την αγορά της Κίνας.

Mercedes C-Class Estate All-Terrain

Το νέο σημείο… εισόδου του χαρτοφυλακίου της Mercedes επαναπροσδιορίζεται με την επόμενη γενιά οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία Entry Luxury, η Mercedes θα μειώσει τον αριθμό των παραλλαγών μοντέλων από επτά σε τέσσερις, ενώ θα αναβαθμίσει σημαντικά την τεχνολογική ουσία αυτών των προϊόντων. Για παράδειγμα, το νέο MB.OS (Mercedes-Benz Operating System) θα κυκλοφορήσει το 2024 με την επόμενη συμπαγή πλατφόρμα MMA.

Germany

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ