top icon
Κόσμος

H Mercedes μας «δείχνει» τη νέα EQS SUV

Η Mercedes μας «δείχνει» επίσημα την ηλεκτρική EQS SUV, καθώς και το εσωτερικό της, δηλώνοντας συγχρόνως ότι το νέο EV των Γερμανών που θα αποκαλυφθεί στις 19 Απριλίου θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ.

Γιορτάζοντας την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 19 Απριλίου, η νέα EQS SUV θα είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό πολυτελές SUV της γερμανικής εταιρείας, αλλά και το τρίτο μοντέλο που βασίζεται στην αποκλειστική αρχιτεκτονική ηλεκτρικών οχημάτων της Mercedes.

Σημείο αναφοράς στη νέα EQS SUV είναι το πολυτελές της εσωτερικό το οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ιθύνοντες της εταιρείας, «έρχεται να επαναπροσδιορίσει μια ολόκληρη κατηγορία», συνδυάζοντας την προοδευτική σχεδίαση, τη φινέτσα και την άνεση που λατρεύουν οι πελάτες στην 4θυρη EQS με μεγάλους χώρους και ευελιξία.

Mercedes EQS SUV

Η εμφάνιση και η αίσθηση του εσωτερικού της νέας EQS συνθέτουν έναν πολυτελή συνδυασμό ψηφιακής πολυτέλειας και καινοτόμων νέων στιλιστικών στοιχείων, ενώ η λεγόμενη «σχεδίαση με σκοπό» της αρχιτεκτονικής των ηλεκτρικών οχημάτων προσφέρει εξαιρετικά γενναιόδωρες διαστάσεις εσωτερικού. Σε συνδυασμό με τα προαιρετικά καθίσματα της τρίτης σειράς και την ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη δεύτερη σειρά, η καμπίνα της EQS SUV προσφέρει ένα επίπεδο ευελιξίας που ταιριάζει στο πλήρες εύρος των αναγκών των πελατών.

Mercedes EQS SUV

Η εσωτερική σχεδίαση πραγματώνει το «όραμα ψηφιοποίησης» της Mercedes, που εκφράζεται με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο από την προαιρετική υπερ-οθόνη MBUX, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο σεντάν EQS. Αυτή η κυρτή οθόνη των 56 ιντσών «σαρώνει» σχεδόν όλο το πλάτος της καμπίνας του οχήματος και περιλαμβάνει τον πίνακα οργάνων και το infotainment ενσωματώνοντας τους χαρακτηριστικούς αεραγωγούς του συστήματος κλιματισμού και από κάτω την φαινομενικά αιωρούμενη κεντρική κονσόλα.

Mercedes EQS SUV

Νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ για τις EQS SUV και EQE SUV

H Mercedes ανακοίνωσε τα εγκαίνια μιας νέας μονάδας παραγωγής μπαταριών στην Alabama των ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στην κομητεία Bibb, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι στην Tuscaloosa, που βρίσκεται στην ίδια πολιτεία, θα κατασκευάζεται τόσο η νέα EQS SUV όσο και η «επικείμενη» EQE SUV.

Mercedes EQS SUV

Από τη δεκαετία του 1990, η Mercedes έχει επενδύσει συνολικά περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια στην Alabama. Από αυτό το ποσό 1 δισεκατομμύριο δολάρια επενδύθηκε στο εργοστάσιο μπαταριών, στα κέντρα logistics και στην αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων. Σήμερα, η Mercedes-Benz U.S. International απασχολεί περίπου 4.500 άτομα και εξασφαλίζει επίσης περίπου 11.000 επιπλέον θέσεις εργασίας με προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών στην περιοχή.

Mercedes EQS SUV

Περίπου 4.000.000 οχήματα έχουν βγει από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της Tuscaloosa από το 1997, με περίπου 260.000 SUV να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής μόνο το 2021. Περίπου τα δύο τρίτα της ετήσιας παραγωγής εξάγονται, καθιστώντας την MBUSI έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Αυτή τη στιγμή στη συγκεκριμένη μονάδα κατασκευάζονται οι GLE, GLE Coupé, GLS και Mercedes-Maybach GLS.

Mercedes EQS SUV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mercedes EQS SUV
  • Mercedes EQS SUV
  • Mercedes EQS SUV
  • Mercedes - Ola Kallenius
  • Mercedes EQS SUV
  • Mercedes EQS SUV
  • Mercedes EQS SUV
  • Mercedes EQS SUV
  • Mercedes EQS SUV
  • Mercedes EQS SUV
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ