top icon
Κόσμος

H Porsche Taycan είναι το νέο Safety Car στη Formula E

H ηλεκτρική Porsche Taycan θα εκτελεί από τη νέα σεζόν της Formula E χρέη Αυτοκινήτου Ασφαλείας.

H νέα Porsche Taycan παραλαμβάνει τη σκυτάλη ως Αυτοκίνητο Ασφαλείας στην «ηλεκτρική» σειρά αγώνων της Formula E από το Mini Pacesetter και την BMW i8 Roadster, πραγματοποιώντας την πρώτη δημόσια εμφάνισή της στο νέο αυτό… ρόλο στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν που θα πραγματοποιηθεί στη Σαουδική Αραβία στις 28-29 Ιανουαρίου.

Το EV της Porsche (στην έκδοση Turbo S, για την περίσταση) θα είναι «ντυμένο» με ένα πολύχρωμο κοστούμι που αντιπροσωπεύει πρακτικά τόσο τα χρώματα κάθε ομάδας του φετιού grid όσο και του ίδιου του θεσμού αλλά και της FIA. Την ίδια στιγμή, οι πόρτες του θα κοσμούνται από τον αριθμό 22, όσοι ακριβώς θα είναι και οι πιλότοι που θα παραταχτούν με τα ηλεκτρικά τους όπλα στις αστικές… πίστες του ABB FIA Formula E World Championship.

Porsche Taycan - Formula E

Χάρη στην ασφάλεια που προσφέρει, αλλά και τις επιδόσεις της που φτάνουν ως προς την απόδοση των ηλεκτροκινητήρων έως και τα 560 kW (761 ίπποι), η Porsche Taycan Turbo S αποτελεί την ιδανική επιλογή ως Αυτοκίνητο Ασφαλείας στο θεσμό που λαμβάνει χώρα στην καρδιά εμβληματικών πόλεων, όπως το Λονδίνο, η Πόλη του Μεξικού, η Νέα Υόρκη, το Βερολίνο, το Μονακό και η Σεούλ. Με την αρωγή Launch Control, το EV της γερμανικής εταιρείας είναι σε θέση να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα φτάνοντας σε τελική τα 260 χλμ./ώρα.

Porsche Taycan - Formula E

Η μετατροπή της Porsche Taycan Turbo S σε Safety Car είχε ως προϋπόθεση την εγκατάσταση ενός roll cage και αγωνιστικών μπάκετ καθισμάτων με ζώνες ασφαλείας 6 σημείων καθώς και διαφορετικό σύστημα φωτισμού, σε συνδυασμό με το σύστημα Marelli Logger. Φώτα που αναβοσβήνουν ενσωματώθηκαν στους προφυλακτήρες, με τον… χώρο εργασίας του Πορτογάλου Bruno Correia να είναι εξοπλισμένος με πυροσβεστήρα και σύστημα επικοινωνίας υψηλής τεχνολογίας.

Porsche Taycan - Formula E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Porsche Taycan - Formula E
  • Porsche Taycan - Formula E
  • Porsche Taycan - Formula E
  • Porsche Taycan - Formula E
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ