15 Απρ 2018

H Tesla θα είναι κερδοφόρα μέσα στο ’18, λέει ο Elon Musk

Ο Elon Musk δηλώνει πως η Tesla θα διαθέτει θετικές ταμειακές ροές προς τα τέλη του 2018 δίνοντας έτσι σε εκείνους που αμφισβητούν τον ίδιο αλλά και τη βιωσιμότητα της ηλεκτρικής εταιρείας του έναν ακόμα λόγο… ανησυχίας.

Elon Musk

Ο Tesla εξέπληξε(;) πολλούς αναλυτές της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής, και δη τους ανταγωνιστές της, όταν πριν λίγες μόλις μέρες ανακοίνωσε με αφορμή τη δημοσιοποίηση των επίσημων εμπορικών της επιτευγμάτων για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ότι «δεν θα χρειαστεί αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου για φέτος, ούτε θα αυξήσει το χρέος της». Ακόμα και μετά την εν λόγω δήλωση-υπόσχεση, πολλοί είναι αυτοί που συνεχίζουν στις διεθνείς αγορές να μην… πιστεύουν τις ανακοινώσεις της εταιρείας και προσωπικά εκείνες του Elon Musk που, ως συνήθως, πραγματοποιούνται μέσω αναρτήσεών του σε γνωστό μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

Παρά τις όποιες… διαδικτυακές διενέξεις, το σίγουρο είναι ένα: η κερδοφορία της Tesla και εν γένει το θετικό πρόσημο στις ταμειακές της ροές συνδέονται άμεσα με την επίτευξη ή μη του κατασκευαστικού στόχου των 5.000 μονάδων ανά βδομάδα για λογαριασμό του πολυσυζητημένου Model 3, που προς το παρόν τουλάχιστον, όπως oι ίδιοι οι αμερικανοί έχουν ξεκαθαρίσει, αναπαράγεται στις γνώριμες εγκαταστάσεις του Fremont των ΗΠΑ με ρυθμό μόλις 2.000 μονάδων ανά 7 ημέρες.

Αντιδρώντας  σε μία ακόμα πρόκληση που σχετίζεται με σχόλιο που αφορούν στη μελλοντική οικονομική «θέση» της εταιρείας για την προσεχή περίοδο, ο Elon Musk, μ΄έναν ιδιαίτερα καυστικό θα λέγαμε τρόπο, επανήλθε την Παρασκευή στο ζήτημα απαντώντας  σε σχετική ανάρτηση του Economist:

«Ο Economist συνήθιζε να είναι βαρετός, αλλά έξυπνος με άμεσο και προσβλητικό πνεύμα. Τώρα είναι απλά βαρετός (αναστεναγμός). Η Tesla θα είναι κερδοφόρα και με θετική ταμειακή ροή το 3ο και 4ο τρίμηνο, οπότε δεν χρειάζεται να συγκεντρωθούν χρήματα».

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Elon Musk tweet
  • Elon Musk
Ετικέτες: