Επικαιρότητα Κόσμος

H Tesla θέλει να προμηθεύσει με μπαταρίες, ηλεκτροκινητήρες και λογισμικό τους ανταγωνιστές της

Η Tesla και προσωπικά ο Elon Musk δηλώνουν πρόθυμοι να διαθέσουν στους ανταγωνιστές τους τεχνολογίες που σχετίζονται με τα προηγμένα λογισμικά, τους ηλεκτροκινητήρες και τους συσσωρευτές ενέργειας της αμερικάνικης εταιρείας.

Στο πρόσφατο παρελθόν, η Tesla προμήθευε με μπαταρίες την Toyota, αλλά και τον γερμανικό όμιλο της Daimler, στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών που είχαν συναφθεί, οι οποίες ολοκληρώθηκαν μετά την αποχώρηση των δύο εταιρειών από το μετοχικό σχήμα της αμερικανικής εταιρείας το 2015. Σήμερα, ο Elon Musk επανέρχεται στο θέμα της «προσφοράς τεχνολογίας» και με σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter δηλώνει ότι η εταιρεία του είναι διατεθειμένη να προσφέρει στους ανταγωνιστές της, κατόπιν σχετικής αδείας βέβαια, τεχνολογίες της Tesla που σχετίζονται με το λογισμικό, τις μπαταρίες αλλά και τις μονάδες κίνησης της αμερικανικής εταιρείας.

Χαρακτηριστικά, ο ισχυρός άνδρας της Tesla επεσήμανε ότι στόχος της εταιρείας δεν είναι να… συνθλίψει τους ανταγωνιστές της, αλλά να επιταχύνει τη μετάβαση σε μια βιώσιμη κινητικότητα.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή η Tesla διαθέτει λογισμικό που η ίδια εξελίσσει και «εφαρμόζει» στα αυτοκίνητά της. Την ίδια δε στιγμή κατασκευάζει ηλεκτροκινητήρες, καθώς και μπαταρίες σε συνεργασία με την Panasonic. Οι ενέργειες της αμερικανικής εταιρείας στον τομέα των συσσωρευτών ενέργειας επεκτείνονται με την προμήθεια επιπλέον μονάδων υψηλής τάσης τόσο από την κινεζική CALT (Contemporary Amperex Technology), όσο και από τους Κορεάτες της LG Chem.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου